Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UVJETNO PREPORUČUJEMO PIK&GO Čips od čvaraka ukusan je i praktično pakiran, ali je skup i neujednačene kvalitete

pik-go-cvarci

Prvo, PIK&Go Čips od čvaraka je uvjerljivo najskuplja verzija čvaraka koju smo ikad vidjeli u supermarketima. 1,59 eura za 30 grama. Pakiranja čvaraka od 250 grama, ovisno o proizvođaču, koštaju 4 do 5 eura. No, PIK-ovi čvarci ne prodaju se kao bazična mesna prerađevina već kao lifestyle proizvod. Kao uostalom cijela PIK&GO linija, koja uz čips od čvaraka obuhvaća i mesne štapiće i beef jerky. 

Čvarci, salame i sušena govedina u PIK&GO liniji rebrendirani su kao keto i low-carb grickalice za ljude koji žele nešto prigristi nakon treninga, na poslu ili na izletu, ali da to nije recimo pecivo iz Mlinara. U cijeloj liniji, koja se reklamira kao izvor proteina bez šećera, bez puno natrija i teških aditiva, čips od čvaraka najjednostavniji je i zapravo najbolji proizvod.

Čvarci su suhi, imaju dobar okus svinjetine, fino su pečeni i tanko prešani. Neslani su što je minus, ali budući da se prodaju kao proteinska, dakle zdrava grickalica, solite ih na vlastitu odgovornost. Problem je, međutim, što u PIK-u još očito nisu usavršili proces proizvodnje čipsa od čvaraka. Čvarci u prvoj vrećici koju smo otvorili dobro su izgledali i mirisali ali su bili posve suhi i žilavi. Toliko žilavi da ih se nije moglo pregristi. U drugoj vrećici, a obje imaju isti rok upotrebe, čvarci su bili svježi, ukusni, hrskavi i optimalno masni. Za 1,59 eura za 30 grama ne želite riskirati neupotrebljive čvarke.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.