Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovaj brodolomac preživio je 24 dana na pučini jedući samo kečap. Heinz ga traži da mu pokloni brod

brodolomac

Ovaj brodolomac preživio je 24 dana na pučini hraneći se samo kečapom. Heinz ga traži da mu pokloni brod

Elvis Francois u prosincu je doživio brodolom dok je sa popravljao jedrilicu kraj otoka St. Martin na Nizozemskim Antilima. Oluja je njegov brod počela nositi prema pučini, a on nije dovoljno znao o upravljanju brodom da bi ga vratio u luku. Pokušao je kontaktirati prijatelje, ali je izgubio signal. Preostalo mu je da pluta i čeka da ga netko pronađe. To je potrajalo 24 dana.

Francois je neprekidno morao izbacivati vodu iz oštećene jedrilice, a za to je imao sve manje energije jer je brzo ostao bez hrane.  Na kraju je preživljavao na malo oraha, češnjaku u prahu i kečapu. Puno kečapa. Spašen je kad je pomoću zrcala privukao pažnju pilota aviona koji je nadlijetao more.

Kad su ga dovezli na kopno, Elvis Francois morao je odgovoriti na puno pitanja. Novinari i policija pitali su ga zašto je isplovio na pučinu kad, kako je priznao, nije baš vješt u upravljanju brodom, ali najviše pitanja bilo je o kečapu. Koliko ga je pojeo, zašto je imao toliko kečapa na brodu, kako je živjeti samo na kečapu.

Priča se proširila svijetom i došla do uprave Heinza, najvećeg proizvođača kečapa. Njihov marketing odmah je reagirao i na društvenim mrežama pokrenuo potragu za Elvisom Francoisom s hashtagom #FindTheKetchupBoatGuy. Heinz mu, naime, želi pokloniti novi brod. No, Elvis kao da je nestao s lica zemlje. Heinz se navodno obratio i lokalnim vlastima kako bi dobili pomoć u lociranju brodolomca, ali uzalud. Čovjeka čini se nema. Elvis je odlučio da više ne želi imati veze s morem ni kečapom (ne nužno tim redoslijedom) ili ga opet moraju potražiti na moru.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})