Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Postoji li išta nepristojnije, bedastije i neprofesionalnije nego kad chef pošalje desetak prijetećih i uvredljivih poruka drugom chefu?

kuhinja-kuhari

Dakle, prekjučer smo dobili na uvid niz poruka, komunikaciju dvojice srednje poznatih hrvatskih chefova. Proslijedio nam ih je treći čovjek, koji poznaje obojicu chefova. Ni jedan od chefova o kojima je riječ nije zvijezda poput Šakote , Štefana ili Srdoča, ali nisu ni anonimni. Ni u širokoj javnosti, a još manje u profesionalnoj zajednici.

Jedan je chef u otprilike desetak poruka vulgarno maltretirao drugog. Radilo se o čistom mobingu, začinjenom s nizom psovki i fizičkih prijetnji, koje bi mogle zainteresirati i policiju. Premda nemamo nikakvih iluzija o međuljudskim odnosima u kuharskom staležu, ove su nas poruke zaprepastile brutalnošću i odsustvom minimalne socijalne inteligencije.

Jer ako je jedan chef spreman dosta bezobzirno mobingirati svog kolegu, i to  u pismenoj, u trajno zabilježenoj formi, što se može zaključiti o tom kuharu? Prvo, da nije sposoban raditi svoj posao. Nitko s psihotičnim ispadima ne može voditi ni jednu kuhinju, a kamoli profesionalni kuharski tim.

Drugo, jasno je da se radi o duboko nestabilnoj, narcisoidnoj osobi bez minimuma empatije. Treće, očigledno je da je riječ o chefu koji nije osobito pametan: ako bi njegove uvredljive i prijeteće poruke ikad izašle u javnost, on više nigdje ne bi mogao raditi. Osim možda u kebabdžinici na nekom provincijskom kolodvoru. Mi, naravno, nikad nećemo objaviti te poruke ni ime njihova autora. Ali, smatramo da je važno upozoriti na ovaj eksces, kako bi se osvijetlio tužni dio subkulture hrvatskog ugostiteljstva, koji zaista čine nasilnici i sociopati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.