Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BREAKING NEWS Chef Deni Srdoč u Rijeci u travnju otvara vinski bistro Hidden

deni-srdoc-bistro-hidden

Deni Srdoč, jedini hrvatski chef koji je dobio Michelinove zvjezdice za dva restorana, uskoro u Rijeci otvara ambicozni vinski bistro.

Srdoč, chef Michelinova riječkog restorana Nebo, zamislio je Hidden kao bistro čiji će chefovi svakog jutra ići na riječku tržnicu, kupovati i kuhati sezonski dostupnu robu. Hrana u Hiddenu bit će usklađena s vinima, a vina će biti vrlo mnogo. Gospodin Srdoč planira sastaviti vinsku kartu od 150 etiketa, koja će uključivati i hrvatska i internacionalna vina, uključujući butelje iz Novog svijeta. Zanimljivo je da će se vina moći kupovati i za van, po povoljnim cijenama.

Deni Srdoč neće osobno kuhati u Hiddenu, Srdoč se u novom riječkom restoranu pojavljuje u ulozi vlasnika, konceptualnog začetnika i supervizora. “Imam puno povjerenja u tim koji će kuhati u Hiddenu. Mislim da će ti ljudi pomoći u stvaranju novih bistronomskih standarda u Rijeci. Želim pomoći u stručnom izrastanju novih chefova, koji će se u Hiddenu moći slobodno izražavati i kreirati svoj pofesionalni put,” rekao nam je dana gospodin Srdoč. Deni Srdoč ostaje, naravno, glavni chef Neba u Hiltonu Costabella, gdje osobno svakodvnvno kuha.

Hidden, smješten u strogom centru Rijeke blizu zgrade Privredne banke, mogao bi postati i strateški doprinos riječkoj restoranskojs ceni, koja je uglavnom mediokritetska i neambiciozna. Restoran s vrhunskim kuhanjem, sezonskim sastojcima 150 etiketa vina i veselom atmosferom, mogao bi za riječki svakodnevni javni život, kao i za riječki turizam, učiniti neizmjerno mnogo. Rijeka je, kad je riječ o mjestima za izlaske, pomalo dosadan grad. Hiddenn bi Rijeku mogao učiniti atraktivnom, veselom, gastronomski i vinski kompetentnom i konkurentnom. Ne vidimo zašto bilo tko iz Zagreba tko zaista voli hranu, ne bi sjeo u auto da poslije sat i pol vožnje jede u Srdočevom bistrou. Hidden će zasad raditi pet dana u tjednu. Novi Srdočev restoran moći će primiti pedesetak gostiju.

Ambicioznni kuhari, sommelieri i konobari koji žele sudjelovati u timu Hidden mogu se javiti chefu Srdoču na adresu deni.srdoc@gmail.com.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.