Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvi Atrox Edition pretvorio se u ozbiljan vinski poslovni spektakl

atrox-g

Jučer je u Providurovoj palači u Zadru održano prvo izdanje Atrox Editiona. Atrox Borisa Dešpoje jedan je od najvažnijih distributera vina u Hrvatskoj. Atrox Edition zamišljen je kao poslovni događaj namijenjen profesionalcima iz vinske, restoranske i hotelske industrije.

Atrox Edition trajao je od 14 do 20 sati, a oko 17 sati Providurova je palača bila doslovno prepuna. Atrox Editiom uspio je okupiti velik broj važnih hrvatskih chefova, predstavnika devet Michelinovih restorana, sommeliere, vlasnike i menadžere niza drugih restorana iz cijele Hrvatske, menadžere hotela s pet zvjezdica i vrlo mnogo drugih ljudi povezanih s vinarstvom, turizmom, gastronomijom i ugostiteljstvom. Vidjeli smo, primjerice, i braću Chiavalon.

atrox-tomic-1
Andro Tomić

Kad je pak riječ o vinima koja su se jučer točila u Providurovoj palači, moramo istaknuti Birin Grk Deforu iz 2020. koji bi se poslije duljeg odležavanja u boci mogao pretvoriti u najbolje Birino vino do danas. Frano Miloš održao je radionicu o plavcima, na kojoj je predstavio novi Stagnum, onaj iz 2013. godine. Novi je Stagnum naglašeno elegantan i skladan. No, osim svjetske premijere Stagnuma iz 2013. imali smo jedinstvenu priliku probati Stagnum iz 2022. koji posjeduje upravo nevjerojatno puno voća, i kojem nije potrebno desetak godina odležavanja prije izlaska na tržište.

atrox-milos
Josip Miloš

Antonella i Gianfranco Kozlović točili su svoju kolekciju vrhunskih vina, Andro Tomić donio je među ostalim izvrstan Plavac iz 2016. godine, a Robert Kopjar predstavio je vibrantni Sauvignon iz 2022. Obitelj Šember točila je bogati pjenušac 97 i nove macerate Ab Ovo i 5th Generation.

atrox-kopjar
Robert Kopjar

Atrox Edition bio je perfektno organiziran; hostese na ulazu bile su brze i ljubazne, vino se pilo iz Lehmanovih čaša, Rolls Roycea u svijetu vinskog staklarstva, dok se atraktivni, prozračni prostor Providurove palače pokazao optimalnim za ambicioznu vinsku smotru. Atrox Edition održavat će se svake godine. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.