Valentinovo je tradicionalno jedan od najprometnijih dana u godini za ugostitelje. Mnogi od njih za Valentinovo nude specijalne jelovnike u više slijedova, a neki dovode i živu glazbu. Evo naše liste restorana pogodnih za proslavu Valentinova u gotovo svim žanrovima kroz Istru i Kvarner, s posebnim fokusom na restorane koje imaju jelovnike prilagođene za Valentinovo.
Novi restoran Priske Thuring jedan je od rijetkih koji radi u ovo doba godine u Istri. Stara Škola inače ne radi utorkom, ali za Valentinovo nudi petoslijedni jelovnik od 80 eura. Stara Škola je također prekrasno uređena.
Pizza je zicer svih izlazaka u dvoje, a Rumore je jedna od najboljih pizzerija u Hrvatskoj. Vinska karta je nažalost nepostojeća.
Chef Robert Benzija i odnedavno pojačanje u kuhinji Jurica Obrol spremaju petoslijedni jelovnik za 55 eura, što je s obzirom na njihovo znanje i kreativnost vrlo prihvatljiv novac. Ganeum će također imati živu muziku.
Jedini japanski restoran u Opatiji sprema petoslijedni jelovnik sastavljen od sashimija jadranske ribe, dashija od kozica, file brancina, sushija od jadranske ribe i kozica te čokoladne polusfere za desert. Namijev jelovnik za Valentinovo košta 45 eura, a uključuje i čašu pjenušca.
Chef Tino Sinožić već godinama u Navisu napreduje i organski raste s restoranom. U Navisu Valentinovo traje gotovo tjedan dana (od 13. do 19. veljače), a jelovnik se sastoji od pozdrava iz kuhinje, junećeg carpaccia, linguina sa školjkama, lignje, telećeg kotleta i deserta. Ambijent je originalan, pogled nevjerojatan, a vinska lista odlična.
Simpatična konoba Fortica smještena u prostoru legendarnog Kukurikua, nudi dva jelovnika: mesni i riblji. Riblji jelovnik počinje torticom od škampa, slijede ravioli punjeni bučom, a za glavno jelo pripremaju poširanog lososa. Mesni jelovnik počinje carpacciom od boškarina, raviolima od pršuta, a za glavno jelo je biftek. Cijena oba jelovnika je 60 eura, a uključuje i piće.
Fine dining restoran Denija Srdoča posebno je mjesto za izlaske, s vjerojatno najboljim ambijentom na cijelom Kvarneru. Tim Neba je prošli tjedan predstavio novi jelovnik, koji će posluživati i za Valentinovo.
Grad Kavana već neko vrijeme eksperimentira s novim/starim formatima, a za Valentinovo nude dva jelovnika bazirana na jelima za djeljenje: tartar, carpaccio, bao bunse, riblji pate, krokete… Vinska karta Grad Kavane je vrlo dobra. Cijena jelovnika za dvoje je 50 eura.
Aquila je klasični bistro sa chefom koji zna kuhati. Aquila nudi dva jelovnika, riblji i mesni, iz kojih se mogu birati i pojedinačna jela. Prvi se sastoji od špageta ili rižota s kozicama, brancina ili oslića i deserta, a drugi od rižota s gljivama ili njoka s gulašom, lungićem ili ramstekom i deserta. Mesni jelovnik košta 23 eura, a riblji 25 eura. Uz njih ide i pjenušac dobrodošlice.
Rivica je najbolji restoran na otoku Krku, s uvijek svježim sastojcima i zaista vrlo dobrom vinskom kartom. Njihov jelovnik se sastoji od carpaccia tune i lubina, juhe od cvjetače, raviola s kozicama, telećim obrazima i parfaitom of malina i vanilije. Cijena je 99 eura za dvije osobe, a uključuje i butelju vina.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.