Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak 3. ožujka održat će se prvi masterclass šampanjaca Jacques Selosse u Hrvatskoj

selosse-g

Renomirani sommelier Roko Bekavac danas nas je obavijestio da su u Zagreb stigla vina za majstorsku radionicu Jacquesa Selossea. Riječ je o prvom cjelovitom predstavljanju Selosseovih šampanjaca u Hrvatskoj. Selosseov masterclass održat će se 3. ožujka u 11 sati u vinoteci Svijet vina, Premier Wine Club u Bleiweisovoj ulici u Zagrebu. Riječ je o prestižnoj vinoteci zagrebačkog distributera Acrobat. 

selosse-1

Na Selosseovom masterclassu točit će se sedam šampanjaca najvažnijeg champagne growera do danas. Riječ je o Initialu, Version Originale, Roseu, Substanceu, Les Carelles Lieux Dits Mesnil sur Oger, Sous Les Monts Lieux Dits Mareuill sur Ay i Les Bouts du Clos Lieux Dits Ambonnay.

Anselme Selosse, vlasnik šampanjerije Jacques Selosse, najvažniji je proizvođač šampanjca u 21. stoljeću. Anselme Selosse tržišno je afirmirao kategoriju growers šampanjaca (riječ je o šampanjcima privatnih vinarija, koji se proizvode isključivo od grožđa iz vlastitih vinograda).

selosse-2

Jednako je važno da je Anselme Selosse redefinirao organoleptičke kriterije za vrednovanje šampanjca: njegova su vina često teška, katkad tanična, neusklađena, ali izrazito ekspresivna, terroirska i moćna. S Anselmeom Selosseom šampanjac je zauvijek izgubio imidž lakopitkog vina namijenjenog proslavama i klasičnoj gastronomiji i ušao u sferu kompleksnih, nekonvencionalnih, hrabrih, eksperimentalnih vina. Svatko, koga zanimaju  šampanjci, trebao bi upoznati bar dio fascinantnog i vrlo kontroverznog Selosseova portfolija.

Sommelier Roko Bekavac hrvatskoj je publici dosad predstavio niz vrhunskih, manje komercijalnih šampanjskih kuća, poput Egly Ourieta, Erica Rodeza i Cedrica Boucharda. Obožavatelji šampanjca, koji su zainteresirani za masterclass kuće Jacques Selosse mogu se javiti na telefon 0916203820 ili na mail roko.bekavac@gmail.com.

Selosseov masterclass košta 420 eura.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.