Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Maša Salopek, svojedobno najbolja slastičarka na svijetu, trenutno radi u bistrou Ana in Slon u Ljubljani 

salopek

Kad smo danas došli u pop-up bistro Ane Roš u Ljubljani, Ana in Slon, ugodno nas je iznenadila prisutnost jedne od najboljih slastičarki na svijetu, Riječanke Maše Salopek.

Maša Salopek već pet godina radi u najboljem restoranu u regiji Hiši Franko na poziciji head pastry chefa. Maša je 2021. godine dobila veliko priznanje struke kao najbolja slastičarka, odabrana od strane Best Chefs Awards. Izbor je tim više značajan što su članovi žirija sastavljeni isključivo od strane profesionalaca iz restoranske industrije. 

Njezini današnji deserti u bistrou Ana in Slon senzacionalno su komforni. Palačinke sa ljutkastim dulce de leche mogu biti obrok sam za sebe s bogatim okusima uz koje sjajno idu kruške i lješnjaci, a Maša dodaje i zabaione koji je cijelo jelo odveo na neku novu razinu. Preporuka je da dvoje ljudi podijele jedan. Drugi desert koji smo probali, Tarte Tatin je nešto blaži, ali svakako jednako dobar. Tijesto dobivaju iz Pekarne Ana, jabuke su karamelizirane, a još se dodaje i sladoled od mlijeka te mak. U bistro Ana in Slon isplati se doći i samo zbog deserta. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.