Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SLUČAJ PETRA MIHALJEVIĆA Nevjerojatna priča o dubrovačkom konobaru kojeg je njegov gost pokušao ubiti jer nije dobio led

porporela-dubrovnik

Dubrovački vjesnik objavio je zaista drastičnu priču o slučaju Petra Mihaljevića, 26-godišnjeg dubrovačkog konobara koji, čini se, zbog zdravstvenih razloga još dugo neće moći obavljati svoj posao . Gospodin Mihaljević kaže da jedva hoda, da je izgubio bar pedeset posto sluha, da se brzo umara i stalno teško diše.

Mihaljević je Dubrovačkom izjavio da mu terapija ne pomaže i da je fizički uglavnom disfunkcionalan. Mihaljevićeve ozljede dogodile su se 7. kolovoza. Petar Mihaljević radio je na šanku Porporele. Oko ponoći obratili su mu se neki lokalni gosti, koji su uz vino tražili puno leda.

Mihaljevićev šank nije imao ledomat, pa im konobar nije mogao dati led. Nekoliko sati kasnije Mihaljević je na mostu od Pila prema Stradunu naletio na društvo kojem nije mogao dati led. Jedan od tipova iz tog društva, stanoviti Blago P, pokušao ga je baciti s mosta. Prvi put nije uspio jer su ga spriječili prijatelji, ali drugi put jest, i tako je Petar Mihaljević postao invalid.

Blago P, dubrovački student koji ima 22 godine, optužen je za pokušaj ubojstva. Osuđen je na tri godine zatvora, no u zatvoru će morati provesti samo godinu i pol jer je drugi dio kazne uvjetan. Blago P priznao je napad, ispričao se na sudu, ali se nikad nije javio Petru Mihaljeviću. Za godinu i pol kad izađe iz zatvora, Blago P će biti relativno normalan, možda donekle oštećen mladi čovjek (jer boravak u zatvoru nikoga ne može ostaviti potpuno normalnim).

Petar Mihaljević možda više nikad neće moći normalno hodati ni raditi bilo kakav fizički posao. Ova potpuno nevjerojatna priča, koja se odigrala u strogom centru prepunog, turističkog Dubrovnika, još nas jednom upozorava da konobarski posao nije samo težak, nego da može biti i zaista iznimno neugodan, a katkad i fizički opasan.

Mnogi često govore kako su konobari ovakvi i onakvi, kako su neljubazni ili potkradaju goste i vlasnike. Međutim, konobari su izloženi najrazličitijim ekscesnim postupcima svojih gostiju. Pokušaj ubojstva zaista jest ekstremni ispad kakvog se, zapravo, ne sjećamo. Ali, konobari su, nažalost, osobito u barovima i noćnim klubovima, relativno često žrtve nepristojnog ponašanja, uvreda i prijetnji pijanih, bahatih i drogiranih gostiju. Svatko tko ulazi u bilo koji lokal, trebao bi razmišljati i o takvim aspektima konobarskog posla: svaki gost u bilo kojem lokalu mora znati da konobari zaslužuju poštovanje.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.