Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Mario Mandarić plesat će u Plesu sa zvijezdama

mario-mandaric-ples-sa-zvijezdama

Kuhara Maria Mandarića domaći mediji proglašavaju “Michelinovim chefom”, “glasovitim svjetskim chefom”, “chefom s Forbesove liste naujtecajnijih osoba mlađih od 30 godina” i tako dalje.

Mario Mandarić u Hrvatskoj je postao poznat po priči o skandalu s drogom na Tajlandu gdje je, kako tvrdi, imao pop up restoran koji je radio jednom tjedno, ali vrlo uspješno, za slavne goste. Uhićen je zbog posjedovanja hašiša, za koji tvrdi da mu ga je podmetnula policija koja ga je kasnije oslobodila bez procesa. Mandarić je prije šest godina uhićen u Splitu nakon pljačke jedne trgovine jer je autom odvezao pljačkaša s mjesta zločina. Mandarić nam je u jednom razgovoru rekao nam je da su obje priče u medijima posljedica bizarnih i nesretnih okolnosti koje su se nekontrolirano razvile u javne priče. Mario Mandarić poznat je i po humanitarnoj akciji dovođenja vode u ugrožene zone u Africi i po izjavama poput one da dalmatinska kuhinja ne postoji i da u Splitu restorateri samo žele brzu zaradu a ne razumiju mnoge stvari o restoranskom biznisu.

Jedino po čemu Mario Mandarić nije poznat jest po kuhanju u restoranima. Na hrvatskoj restoranskoj sceni Mandarić je poznat kao relativno talentirani chef koji, međutim, ni u jednom restoranu nije ostao dulje od nekoliko mjeseci. Mandarić je svojedobno kuhao u legendarnom Fat Ducku Hestona Blumenthala, a u Hrvatskoj je radio u Noelu u San Canzianu u Bujama, u hotelu Roxanich, zadnji angažman mu je u splitskoj Kinoteci koja nakon izleta u ozbiljan fine dining sa chefom Markom Đuarševićem sada ponovno prodaje bazičnu bistro hranu. Coca-Colina škola Raise the Bar nedavno mu je dodijelia nagradu Chef’s Choice.

Razvijen osjećaj za medijsku samopromociju Mandarić je ponovno potvrdio odlukom da sudjeluje u showu Ples sa zvijezdama. Čije će novo izdanje imati dvije premijere: prvog političara koji pleše, gradonačelnika Svete Darija Zurovca, i prvog kuhara, Marija Mandarića. “Iako je ples totalno van moje komfor zone, mislim da ću se u plesnim cipelama snaći jako dobro. Projektu pristupam jako profesionalno i, kao i u kuhinji, dajem se sto posto u to. Od showa očekujem prvenstveno da se zabavimo.”

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.