Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MasterChef je sinoć proglašen najboljom reality emisijom u Hrvatskoj. Sad je sasvim jasno da MasterChef više nije show o hrani

masterchef

Zlatni Studio Jutarnjeg lista jedna je od dvije najvažnije televizijske nagrade u Hrvatskoj. Zlatni Studio dodjeljuje se u valjda svim mogućim kategorijama, uključujući i godišnju nagradu za reality show. Sinoć je Zlatni Studio za reality show dobio MasterChef.

Vjerojatno zasluženo, jer je lanjski MasterChef uistinu imao visoku gledanost. No, sama činjenica da je MasterChef pobijedio u klasi emisija poput Života na vagi i Ljubav je na selu, govori o stvarnom karakteru zadnjih par sezona MasterChefa, na što smo, uostalom, višekratno upozoravali. MasterChef već neko vrijeme nije emisija o hrani i o kuhanju. MasterChef već neko vrijeme nije emisija koja afirmira nove chefove (kao što je to bio prije desetak godina). MasterChef je definitivno postao sapunica, u kojoj je hrana samo podloga za tipične reality scenarije .

I to je sve legitimno. Jedino treba ponoviti da hrvatski MasterChef, njegove natjecatelje i suce više nema smisla spominjati u kontekstu bilo kakve ozbiljnije gastronomije.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.