Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Skupite li za kartu za let u prvoj klasi Air Francea, ove ćete godine uživati u jelima Maura Colagreca

colagreco

Francuska aviokompanija Air France objavio je svoj godišnji roster slavnih chefova koji su kreirali menije za letove. Na Sirha sajmu u Lyonu na kojem je jučer održano finale Bocuse d’Or natjecanja, predstavili su chefove u čijim će jelima uživati njihovi putnici na prekooceanskim i srednjim relacijama u biznis i prvoj klasi i u loungevima u zračnim lukama.

Angažiranje najuglednijih francuskih kuhara je Air Franceov način promocije francuske gastronomije i kreiranja dodane vrijednosti za putnike bolje kupovne moći. Trenutno su jedina aviokompanija s ovakvim programom. Menije koje kreiraju francuski chefovi realizira i distribuira Servair, globalni lider u cateringu za aviokompanije.  

Na dugolinijskim letovima prve klase iz Pariza (karta košta oko četiri do pet tisuća eura, prosječna cijena menija u restoranima ovih chefova je tristotinjak eura), najavljeni su francuski chefovi s Michelinovim zvjezdicama Arnaud Lallement, Régis Marcon, Anne-Sophie Pic, Emmanuel Renaut i Michel Roth ove će se godine izmjenjivati ​​u potpisivanju ekskluzivnih jela za Air France na jelovnicima u kabini La Première i Business.

Po prvi put za Air France, također u prvoj klasi, nastupaju Mauro Colagreco (Mirazur, Menton) i Thierry Marx. Svi meniji temeljeni su na namirnicama iz Francuske, ribe iz održivog ribolova i francuskim regionalnim kuhinjama. U apartmanima prve klase, najekskluzivnijim Air Franceovim putničkim kabinama, posluživat će se deserti slastičara Philippea Eurrac i po prvi put slastičari Meilleur Ouvrier de France Philippe Urraca i po prvi put Angele Muse. Obojica su dobitnici prestižne francuske nagrade Meilleur Ouvrier de France.  

Air France nastavlja suradnju s vrhunskim francuskim chefovima i na dugolinijskim letovima. Briljantni Julien Royer (tri zvjezdice u restoranu Odette, Singapur) potpisuje meni na biznis letu iz Singapura, ,na letu s Reuinona putnici će dobivati jela lokalnog chefa Jofranea Daillya (Diana Dea Lodge, Sainte-Anne). Olivier Peret (Le Renoir u Sofitelu Montreal) potpisuje menije na biznis letovima iz Kanade, a uskoro i s francuskih Kariba, SAD-a i Japana.

Na srednjelinijskim letovima u biznis klasi će se posluživati ručak i večera Françoisa Adamskog koji je s francuskom reprezentacijom lani pobijedio na Bocuse d’Or. Air France također surađuje sa chefovima u loungevima u Parizu. Na kratkim letovima imaju slastice Philipeea Uraccea. Za lounge prve klasi na aerodromu Charles de Gaulle jela kreira Alain Ducasse, kao i za ostale salone na istom terminalu, a François Adamski na drugim terminalima. Na Orlyju poslužuju menije chefa Guya Martina. Čisto da znate što jedete ako vas put nanese.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.