Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Burgundska udruga ljubitelja vina platila je posjet, večeru i tasting predsjednici Europskog parlamenta. Nije to prijavila, sad je u problemima 

metsola-burgundija-g

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola nije u zadanom roku prijavila raskošno besplatno putovanje u Burgundiju na kojemu je proglašena počasnom šeficom udruženja ljubitelja vina Confrérie des Chevaliers du Tastevin.

Confrérie des Chevaliers du Tastevin je udruga iz burgundskog Bacchica, koju su 1934. godine osnovali Georges Faiveley i Camille Rodier iz Nuits-Saint-Georgesa kako bi promovirali tradicionalnu burgundsku kulturh, hrane i prije svega vina. Confrérie ima 12.000 članova diljem svijeta.

metsola-chateau
Château du Clos de Vougeot

Metsola je, kako je izvijestio Politico, 22. listopada prošle godine sa suprugom odsjela u hotelu s pet zvjezdica Le Cep u Beauneu. Noćenje od 349 eura platio je Confrérie des Chevaliers du Tastevin, kao i petosljednu večeru i tasting vina u Château du Clos de Vougeot, održane u sklopu ceremonije njenog prijema u udruženje. Iako ne postoje čvrsti propisi protiv odlaska članova Europskog parlamenta na takva putovanja, ona se moraju prijaviti u roku od mjesec dana. Metsola je svoje putovanje prijavil a tek 11. siječnja ove godine. Za Politico je izjavila da će objaviti sva buduća putovanja “čim se riješe sigurnosni protokoli” vezani uz prijavu. Metsolino, pa makar naknadno prijavljivanje putovanja u Burgundiju je presedan, a ona kaže da želi voditi pozitivnim primjerom. Prijavi putovanja u Burgundiju Metsola je, prema The Brussels Timesu, dodala još 125 darova, uključujući umjetnička djela i knjige koje je primila uime Europskog parlamenta kao njegova predsjednica.  

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.