Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

POVRATAK EN PRIMEURA Više od 30 vinara Slavonije, Baranje i Podunavlja 1. veljače u Esplanadi premijerno predstavlja graševine iz berbe 2022. 

tasting-tocenje-bijelo

Graševina Croatica, najveća udruga vinara Slavonije i Baranje, nakon dvije godine pandemijske pauze najavljuje En Primeur graševina, koji će se održati u zagrebačkom hotelu Esplanade 1. veljače od 12 do 19. sati. En primeur, prvo javno kušanje novih graševina, jedan je od najvažnijih godišnjih događaja hrvatske vinske industrije.

Graševina je jedna od najvažnijih hrvatskih vinskih sorti, zasađena na više od 8000 hektara, koja može proizvoditi izvrsna suha i fenomenalna predikatna vina. Pored najpoznatijih proizvođača vrhunskih graševina poput Krauthakera, Mihalja, Belja, Iločkih podruma, Kutjeva (samo etiketa De Gotho), Galića, Jasne Antunović-Turk…zadnjih se godina afirmira nova generacija vinara poput braće Sontacchi, koji razvijaju moderniji identitet sorte i svojih regija. Više od trideset vinara iz Slavonije, Baranje i Podunavlja u Esplanadi će predstaviti graševine iz 2022. godine koje još nisu na tržištu. Lanjska berba bila je problematična zbog suše, ali potencijalno izvrsna.

U Smaragdnoj dvorani Esplanade održat će se B2B kušanje graševina za ugostitelje, distributere, novinare i ostalu profesionalnu publiku, a nakon njega i javno kušanje. Najavljen je i niz specijaliziranih vinskih radionica, uz poseban event, predstavljanje mladih graševina koje su odabrali vinski stručnjaci. Teme stručnih panela koji će se održati u sklopu En primeura bit će vinsko turistička događanja u Slavoniji i hrvatskom Podunavlju i trendovi na hrvatskom tržištu vina. 

EN PRIMEUR GRAŠEVINA – BERBA 2022.

tasting-radionice

1. veljače 2023.

Esplanade, Zagreb

Tasting za profesionalce 12:00 (registracija OVDJE)

Tasting za javnost 16:00-19:00 (ulaznica 10 EUR)

VINSKE RADIONICE 1. VELJAČE 2023.

en-primeur-radionice

13.00  

Upoznavanje s vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja koja su 2022. osvajala najprestižnije nagrade

Moderator – Ivo Kozarčanin 

Cijena ulaznice 10 EUR

Prijavite se OVDJE 

14:30 

Graševina Young vs. Old

Vertikalno kušanje vina graševine uz prikaz potencijala starenja i razvoja aromatike usporedbom berbe 2022. s prijašnjim godinama
Moderator- sommelier Darko Lugarić (Tač, Zagreb)

Cijena ulaznice 10 EUR

Prijavite se OVDJE 

16:00 

Nova i neotkrivena vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja

Moderator – sommelier Ivan Stiblik (Zadar Wine Festival, Catad’Or World Wine Awards

Cijena ulaznice 10 EUR

Prijavite se OVDJE 

17:30 

Fantastični svijet pjenušaca

Pjenušci Slavonije i hrvatskog Podunavlja, podjela pjenušavih vina, pravilno otvaranje, posluživanje i kušanje
Moderatorica – Marija Vukelić

Cijena ulaznice 10 EUR

Prijavite se OVDJE 

Graševina Croatica En primeur organizira  u suradnji s partnerima Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarkom komorom, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ Vukovarsko-srijemske županije. Više informacija na: https://www.en-primeur.grasevina.hr/ 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.