Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SVADBA U ARENI Harper’s Bazaar objavio je veliki editorial o Puli kao destinaciji za raskošna vjenčanja

vjencanja-pula-g

Čini se da se u Istri, uz klasični turizam, gastronomiju i vinarstvo, počela razvijati internacionalna industrija vjenčanja. Naime, Harper’s Bazaar ovih je dana objavio opsežni editorijal pod naslovom Luksuzno indijsko vjenčanje u pulskoj Areni. Harper’s Bazaar tiskao je i dulji intervju s autorima editorijala, Pervezom Taufiquom poznatim američkim glazbenikom i vlasnikom tvrtke za snimanje raskošnih vjenčanja, i Velkom Šuran, dizajnericom interijera i vlasnicom i tvrtke Weddings in Istria by LF, koja je inicirala cijeli projekt.

Na svadbenom editorijalu za Harper’s Bazaar surađivala je Joy Strotz, svjetski renomirana fotografkinja koja među ostalim objavljuje u Glamouru i Vogueu.  U realizaciji projekta sudjelovali su Turistička zajednica Istre, Turistička zajednica grada Pule i Klaster Južne Istre. Osim same Pule, snimanje se odvijalo u Motovunu, Rovinju i na Brijunima. Tijekom snimanja za Harper’s Bazaar proizvedeni su i materijali za dokumentarac o Istri, koji bi se trebao emitirati na Netflixu. Industrija vjenčanja važan je dio turističke ponude skoro svih zemalja koje se oslanjaju na turizam, kao na jedan od glavnih gospodarskih sektora. U Hrvatskoj je industrija vjenčanja dosad ozbiljno zaživjela jedino u Dubrovniku, gdje su se organizirala i spektakularna vjenčanja svjetskih celebrityja, kao i niz “normalnih” svadbi stranih turista, osobito Iraca i Britanaca.

Velka Šuran

Industrija vjenčanja funkcionira kao multiplikator za turističke ugostiteljske i još neke druge djelatnosti: ona puni hotele, restorane i klubove, angažira tvrtke za catering, troši puno lokalnih vina; tu su još i prodaja cvijeća, iznajmljivanje automobila i vozača, i niz drugih službi, bez kojih se ne može organizirati velika svadba.

Pervez Taufiq

Istra dosad nije imala osobitu ulogu na međunarodnom tržištu vjenčanja ( poznatije je tek motovunsko vjenčanje sina jednog od direktora Svjetske banke na koji je došao i osnivač Googlea Larry Page). Editorijal u Harper’s Bazaaru mogao bi to početi mijenjati.

Posebno je važno da je projekt Luksuzno istarsko vjenčanje u Areni krenuo iz privatnog sektora, što ne govori samo u uobičajenoj kreativnoj superiornosti privatnog sektora nad javnim sektorom, nego i o činjenici da u ovom specijaliziranom turističkom segmentu postoji stvarni novac. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.