Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SHOPPING VODIČ Lonci&Poklopci imaju mjesec termosica. Cijene su značajno snižene, ovo su naši favoriti za ured, treninge, izlete…

termosice.g

Nekad smo imali jednu. Kao i danas, bilo nam je važno da što dulje drži temperaturu pića, da je izdržljiva i praktična. Danas, kad jedva da bismo uopće bili doma da nema rada od kuće, potražnja za termosicama toliko raste, a proizvođači nude toliko privlačnih opcija, da izabrati nije jednostavno.

I kriteriji su se promijenili. Naravno, i dalje trebamo termosice koje što bolje i dulje čuvaju temperaturu, izdržljive su i praktične. No, tražimo i dizajn i detalje koji odgovaraju našim specifičnim potrebama. Osvježenje hladnom vodom na biciklu ljeti i vaš omiljeni čaj u uredu zimi ponekad zahtijevaju različite termosice.

Vodeći hrvatski lanac trgovina opreme za hranu Lonci&Poklopci by Bajde ima siječanjsku akciju Mjesec termosica, na kojoj su cijene svih modela snižene do 30 posto. U trgovinama u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru i Ljubljani, Lonci&Poklopci prodaju legendarni Thermos, brend koji je popularizirao termosice, šminkerski talijanski WD lifestyle (dio Easy Life grupacije), izvrsni Ibili i Korkmaz i jako praktične Xavax termosice.

S obzirom da smo stalno u autu, na treninzima na putu, u prirodi i da pritom često radimo i od kuće, s godinama smo testirali i skupili malu kolekciju termosica za različite potrebe. Kad kupujete termosicu, morate investirati. Iako termosice načelno nisu skupe, tehnologija i kvaliteta izrade jako su bitni i vrijede vašeg novca, ali najbitnije je da vam termosica koju odaberete zaista olakša i poboljša život. Stoga smo odlučili pregledati sve termosice na akciji Mjesec termosica, pribrojiti svoja iskustva i sastaviti ovaj shopping vodič. Za detalje i cijene termosica, kliknite na fotografije.

KLASICI

thermos

Robustna, kvalitetna termosica opće namjene vjerojatno se nalazi u svakoj kući. Klasični modeli s dobrom toplinskom izolacijom, čepovima koji dobro dihtaju i poklopcima koji se mogu koristiti kao šalice, nikad ne izlaze iz mode. Zapravo, Thermosov klasični model Stainless King jedna je od naših najdražih termosica. Sve što stavite u nju ostat će na identičnoj temperaturi puno dulje od 24 sata koliko jamče na pakiranju. Termosice su praktički neuništive, lako se peru i komotno se smjeste u skoro svaku torbu i ruksak (posebno važan detalj je da se ne rose od hladnog pića). Na Mjesecu termosica našli smo dvije bezvremene Thermos boce i elegantnu, praktičnu Ibilijevu srebrno-plavu termosicu praktičnu za dnevno korištenje.

DORUČAK

U šalicu stavite jogurt, mlijeko, umake ili preljeve, u poklopac žitarice, oraščiće ili voće. Sve će ostati svježe, hladno/toplo i hrskavo, dokle god ste u pokretu. Ova Xavax termosica dizajnirana je specifično za doručak na poslu i u školi, ali i odlično funkcionira i na izletima, na plaži ili pikniku.

xavax-dorucak

 

RUČAK U UREDU

xavax-mikrovalna

Ako imate dobru termo posudu ne morate svoju prehranu prilagođavati uredskim uvjetima. Spremite si što želite i pojedite svoj ručak u optimalnom izdanju. Prenosivi ručak, međutim, može biti nepraktičan zbog pakiranja i pranja, pa tu treba obratiti posebnu pažnju na dizajn i sigurnost termo posuda. Na Mjesecu termosica našli smo tri dobra rješenja. Maksimalistički Korkmaz Essential Warm, dvostruku termo posudu u koju možete spakirati gotovo dvije litre hrane, dakle ručak za dvoje ili gozbu za jednu osobu. Kao i uslučaju šalice za doručak, Xavax se opet istaknuo s dvije pomno promišljene termo zdjele s poklopcima i priborom za jelo, u kojima možete i podgrijati hranu u mikrovalnoj (što nije slučaj sa svim termo lunch boxovima). Ove posude odlične su i za meal preppere. Ako prakticirate pripremu hrane unaprijed za više dana, razmislite o tome da iskoristite ovu akciju i kupite više istih posuda. Želite li nešto diskretnije i lijepo dizajnirano, pogledajte jednostruke Korkmaz Essential Warm posude.

RUČAK U PRIRODI

thermos-priroda

Kako na planinarenje i izlet ponijeti dobru hranu a ne opteretiti ruksak, pitanje je koje će biti glavno kad birate termosice za prirodu. Tu do izražaja dolazi lakoća. Moderne termosice rade se ciljano da budu što lakše, a neki modeli time se i reklamiraju. U našem izboru Wd lifestyle termosica završila je zbog lakoće, dizajna, činjenica da zahvaljujući izradi i poklopcu može dugo održavati temperaturu i činjenice da je cijela izrađena od ekoloških materijala. Thermosov ThermoCafe zbog izolacijskog vakuuma između slojeva inoxa koji nevjerojatno dugo drži toplinu i hladnoću hrane i praktičnog velikog otvora, a Ibili zbog jednostavnosti i lakoće.

TERMOSICE ZA KAVU, ČAJ, VODU…

Ovaj izbor možda smo nekonvencionalno počeli s termo posudama za hranu, možda i zato što je izbor termosica za napitke u trgovinama Lonci&Poklopci toliki da je teže izabrati. Termosice za piće dolaze u puno većem rasponu modela, detalja i veličina od termosica za hranu, jer jedemo nekoliko puta dnevno, a pijemo gotovo cijeli dan i posvuda. Sada kad se puno više radi od kuće, termosice za kave, čajeve i sokove i dalje imaju smisla, jer se ne želite svakih pet minuta ustajati od kompjutera i odlaziti u kuhinju. Naš Thermos Patio termo bokal s vakumskim zatvaranjem ne silazi s radnog stola jer u njemu kava i čaj ostaju vrući doslovno po dva dana (što je korisno i ako morate ležati u sezoni gripe i viroza). Na Mjesecu termosica posebno su nam zanimljive termo čaše s filterima za čaj i termosice napravljene posebno za čajeve, kao i ultralagane termosice koje će vam u torbi biti tepke samo onoliko koliko je tekućine u njima.

ZA URED I RAD OD KUĆE

WD599-promo

Ovdje je održavanje temperature ključan faktor izbora. Koliko puta vam se dogodilo da ste se toliko udubili u posao da vam se kava ohladila prije nego ste je okusili? Nadalje, termosice koje smo odabrali mogu se koristiti s aparatima za kavu, a WD lifestyle Tea Maker šalice i Thermos Patio dolaze s infuzorima za čaj.

ZA TRENINGE

termosice-trening

Na treningu trebate osvježenje, hladnu vodu ili izotonik, laganu termosicu i dizajn koji, osim što dobro izgleda, dobro funkcionira. Termosice za treninge moraju biti uže, manje, vrlo lagane, promjera s kojim mogu stati na stalke sprava za vježbanje, stabilne i praktične za otvaranje. Thermosov Alfi CityLoop lako je pričvrstiti za ruskak i bicikl, pogodna je za trčanje, a mehanizam a otvaranje i zatvaranje omogućuje vam da pijete u pokretu. Lijepa Easy Life Yoga termosica koju smo pronašli temperaturu hladnih napitaka čuva 24 sata, a toplih 12 sati, a Thermosov Ultralight ima Sports-Flow poklopac specijalno dizajniran za sportske aktivnosti.

ZA DJECU I TINEJDŽERE

Kod termosica za djecu važni su dizajn, sigurnost i individualnost. I, naravno, detalji koji omogućuju da ih djeca ne izgube u igri. Korkmazove i Easy Life termosice izgledaju zabavno, higijenski su vrlo sigurne, manje su od standardnih i mogu vrlo dugo čuvati temperaturu čokoladnog mlijeka, sokova ili kakaa. Stanu i u male ruksake, mogu se i zakačiti na njih, lagane su i trajne, jer su napravljene od nahrđajućeg čelika.

djeca

ZA AUTO

thermos-auto

Ako ste svakodnevno satima u automobilu, znate da nije svaka termosica jednako praktična za vožnju. Prije svega trebate dimenzije koje će stati u držače u autu i mehanizam za otvaranje i zatvaranje jednom rukom. ThermosCafe imamo već nekoliko godina, neuništiv je, jako dugo drži temperaturu, vrlo se lako čisti, možete ga samo isprati vodom na benzinskoj i u njega natočiti novu kavu, dok nas je Xavax To Go privukao dizajnom i jednostavnošću, uz napomenu da temperaturu drži oko dva sata.

ZA LJUBITELJE ČAJA

Termosice posebno dizajnirane za čaj omogućavaju vam da bilo gdje možete uživati u svom omiljenom čaju, uključujući ozbiljne, visoko kvalitetne čajeve koji zahtijevaju precizne temperature vode i čuvanje okusa. Dakle, bitni su materijali i održavanje topline. Alfi Balance ima dva važna aduta, napravljena je od metala bez premaza, posebno prepariranog kako bi očuvao čistoću okusa (u prijevodu i nakon nekoliko sati ćete osjetiti nijanse okusa i aroma svog čaja) i poseban otvor za stabilan protok pića. WD lifestyle Tea Maker je termo šalica u kojoj možete infuzirati čaj, a Alfi Thermos Dan Tea čajnik koji nećete micati sa stola.

ZA DUGA KUĆNA DRUŽENJA

thermos vecera

Ovo nije termosica u uobičajenom smislu riječi, ali ovu vrlo praktičnu posudu za hlađenje pjenušaca i vina potpisuje Thermos što je garancija da je inovativna i efikasna. Alfi Crystal Ice je aktivna posuda za hlađenje, koja se sastoji od dva sloja akrilnog stakla između kojih je poseban gel. Prije dolaska gostiju posudu dobro ohladite u hladnjaku, gel će se smrznuti i čuvati temperaturu vina satima, bez leda, mokrih krpa i drugih komplikacija.

alfi-vino

I ZA KRAJ, NAJLJEPŠE TERMOSICE NA MJESECU TERMOSICA

ibili-termo

U ovom izboru kriterij nam je bio samo dizajn, ali sve termosice s ove liste imaju i superiorne perfomanse: poseban sistem održavanja temperature (Thermosov izolacijski vakuum), specijalne poklopce (Ibili) i ekološke materijale (Easy Life) i

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.