Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

IZBOR KORISNIKA Taste Atlas je objavio svoju godišnju listu najboljih svjetskih kuhinja

Taste Atlas, vodič za putovanja i projekt Matije Babića, izbacio je svoju godišnju listu najboljih kuhinja na svijetu. Zanimljiva ljestvica rangirana je glasanjem publike po kriteriju sastojaka, jela i pića. Pobjednik za 2022. godinu je talijanska kuhinja s prosječnom ocjenom 4.72. Za najpopularnije jelo talijanske kuhinje izabrana je, naravno, pizza, za sastojak spaghetti a za piće espresso.

Kao svojevrsno iznenađenje na drugom mjestu je grčka kuhinja, a top tri zatvara španjolska kuhinja. Među kontroverznim rangiranjima svakako je deveto mjesto francuske kuhinje koja je iza američke i turske kuhinje, što se može donekle objasniti činjenicom kako je Taste Atlas specijalizirani portal za jednostavnu rustikalnu i tradicionalnu hranu.

Hrvatska kuhinja nalazi se na 17. mjestu s ocjenom od 4.33, ispred primjerice vijetnamske, engleske, austrijske i danske kuhinje. Taste Atlas je procjenio kako su najpopularnije jelo u Hrvatskoj štrukli, sastojak paški sir a piće rakija. 

O Taste Atlasovom rangiranju već nekoliko dana izvještavaju mediji diljem svijeta, a svakako su najglasniji Talijani koji ljestvicu koriste u svakakve svrhe od hvaljenja do skupljanja političkih poena te još snažnije brendiranje za Made in Italy. 

10 najboljih kuhinja na svijetu prema Taste Atlasu: 

1. Talijanska kuhinja- 4.72 

2. Grčka kuhinja- 4.69

3. Španjolska kuhinja- 4.59

4. Japanska kuhinja- 4.59

5. Indijska kuhinja- 4.54

6. Meksička kuhinja- 4.53

7. Turska kuhinja- 4.52

8. Američka kuhinja- 4.51

9. Francuska kuhinja- 4.51

10. Peruanska kuhinja- 4.51 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.