Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas počinje 2. sezona Duluma zemlje, najbolje hrvatske dokumentarne serije o hrani

dulum-zemlje

Hrvatka televizija danas počinje prikazivati drugu sezonu Duluma zemlje, dokumentarne serije posvećene malim neovisnim proizvođačima hrane u Hrvatskoj. Prva sezona Duluma zemlje donijela je potpuno novi standard u ovom žanru. Fantastična fotografija, ozbiljan izbor proizvođača (Volim ljuto, vinarija Križ, Kumparička, Šinjorina Smokva…) i pametni scenarij, bez afektiranja i površnosti publici su predstavili karakter i vrijednost boljeg dijela poljoprivrede u Hrvatskoj.

Druga sezona Duluma zemlje, koja će se emitirati danas u 20:15 sati, predstavit će nesvakidašnju farmu svinja nogometaša Domagoja Vide, na kojoj nastaju proizvodi od crne slavonske svinje pod brendom Oink. Druga epizoda posvećena je Brankici Borović i Paolu Alessandru Mariju, povratnicima iz Rima koji u selu Radučić imaju farmu magaraca i bave se proizvodnjom ekološke farm to face kozmetike.

U Čabru je Dulum zemlje snimio Anitu Pintar i njen mliječni OPG, a u Donjoj Bistri Ivana Šuloga koji usred Zagorje uzgaja egzotično voćei  povrće. Sezonu zatvaraju “priča o tradiciji, vjeri i slozi” slavonske obitelji Zvonimira Kalića i istarska epizoda o velikim oprtaljskim tartufarima, uljarima i vinarima obitelji Ipša. Autori serije su Filip Filković Philatz i Tomislav Krnić, u producentica je Tamara Babun iz zagrebačke producentske kuće Wolfgang&Dolly. Čak i ako vas hrana i poljoprivreda ne zanimaju Dulum zemlje možete gledati kao motivacijsku seriju. Ili naprosto uživati u lijepim kadrovima Tomislava Krnića. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.