Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ZMAJSKA PIVOVARA BIRAJU CHEFA GODINE Deni Srdoč osvaja peto mjesto sa 84 boda

chef-godine-2022-srdoc

Deni Srdoč jedini je hrvatski chef koji je dvaput osvojio Michelinovu zvjezdicu; prvi put u Dragi di Lovrana, a drugi put u Nebu, i to samo nekoliko mjeseci poslije otvaranja restorana. Deni Srdoč prije četiri godine predstavljao je Hrvatsku na polufinalnom natjecanju za S.Pellegrino Young Chef, održanom u Milanu.

Deni Srdoč sve je to postigao do tridesete godine. Dapače, prvu je zvjezdicu dobio sa 27. Deni Srdoč, porijeklom s Krka, kuhati je počeo u obiteljskoj konobi. U Dragi di Lovrana dugo je vremena radio kao sous chef, da bi zatim preuzeo i bitno promijenio taj restoran na fantastičnoj lokaciji. Usput govoreći, zaista ne znamo što su vlasnici Drage di Lovrana mislili kad su mu dopustili da ode: tako talentirani, profesionalni i mladi chef puno je veći potencijalni kapital od cijele njihove zgrade, no proći će očigledno još dosta vremena da bi mnogi hrvatski ugostitelji i hotelijeri razumjeli stvarnu globalnu privlačnost i vrijednost visoke gastronomije.

Deni Srdoč odlučio je u Nebu proširiti koncept lokalnog i sezonskoh kuhanja na cijelu Hrvatsku, što znači da su sve hrvatske regije zastupljene ili tipičnim sastojcima ili modernom, fine dining verzijama tradicijskih jela. Sadašnji Srdočev koncept logičan je i napredan, ali ga je iznimno komplicirano realizirati. Osim što sjajno kuha, Deni Srdoč je u Nebu izrastao u vrhunskog restoratera: Nebo je lokal s najspektakularnijom atmosferom na cijelom Kvarneru, i s gotovo savršenim servisom po višim međunarodnim standardima. Deni Srdoč svakako spada među ključne protagoniste hrvatske restoranske industrije

Zmajska pivovara – Partner izbora Chefa godine

Zmajska pivovara prva je prava hrvatska craft pivovara. Zmajska uskoro slavi deseti rođendan. Zmajska pivovara, uz stalne linije piva među kojima klasom iskače IPA Pozoj, proizvodi i niz sezonskih i autorskih gastronomskih piva. Naši su zimski favoriti Critters Went Beserk uz steakove i tamnu čokoladu, i Flanders Rouge uz sirovu tunu i jela pina umamija.

Pravila izbora 

Chefa godine biraju profesionalci iz hrvatske restoranske industrije: chefovi, investitori , restoranski menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet chefova. Prvo mjesto donosi 10, drugo 8, treće 6, četvrto 4 i peto 2 boda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.