Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ROMERQUELLE BIRAJU RESTORAN GODINE 7. mjesto s 52 boda zauzima rovinjski Agli Amici obitelji Scarello

restoran-godine-2022-07-agli-amici

Restoran Agli Amici u predgrađu Udina godinama je kultno mjesto talijanske gastronomske scene. Agli Amici u Udinama ima dvije Michelinove zvjezdice a talijanska se javnost iz godine i godinu pita kad će dobiti treću. Glavna značajka talijanskog Agli Amici elegantni su, čisti i precizni okusi. Agli Amici se otvorio u Rovinju u ljeto 2021.godine, da bi za samo par mjeseci dobio Michelinovu zvjezdicu.

Chef Emanuele Scarello od tada svoje vrijeme ravnopravno dijeli između Udina i Rovinja. Kad restoran u Rovinju ima više rezervacija, Scarello kuha u Istri. Kad je restoran u Udinama pod jačim opterećenjem, Scarello kuha u Italiji. Agli Amici u Rovinju, uz nekoliko talijanskih klasika, nudi istarske i rovinjske degustacijske menije bazirane na uistinu lokalnim sastojcima.

michela-emanuele-scarello
Michela i Emanuele Scarello

Scarellova sestra Michela, menadžerica restorana, pokazala je domaćoj ugostiteljskoj industriji dosad najvišu i najstručniju razinu servisa viđenu u Hrvatskoj. Agli Amici u Rovinju u samo je godinu i pol postao jedan od najuspješnijih hrvatskih fine dining restorana.

Römerquelle – Pouzdan partner vrhunske gastronomije

Romerquelle je jedan od najomiljenijih brendova mineralne vode na gastronomskoj sceni. Uz optimalnu nutritivnu kombinaciju sastojaka, tome doprinosi i elegantan dizajn boce za savršeno iskustvo ispijanja.

Pravila izbora

Restoran godine biraju profesionalci iz hrvatske restoranske industrije: chefovi, investitori, restoranski menadžeri, novinari. Svatko može glasati za pet restorana. Prvo mjesto vrijed i 10, drugo 8, treće 6, četvrto 4, i peto 2 boda. Nitko ne smije glasati za restoran s kojim je financijski povezan.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.