Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nigiri u El Toru u samo se dva mjeseca uvrstio među najbolje u Hrvatskoj

el-toro-nigiri

Zagrebački latino restoran El Toro uveo je sushi i nikkei prije malo više od dva mjeseca. Radilo se o dvostruko logičnoj odluci. Prije svega, južnoamerička i japanska kuhinja isprepliću se već stotinjak godina, osobito u Peruu i Brazilu. Osim toga, gastrotainment restoranima sushi je gotovo prirodno potreban (baš kao i kokteli i šampanjac). Prije dva mjeseca, kad smo bili na premijernom kušanju El Torova sushija, i rolice i nigiri bili su prilično dobri.

Sada je nigiri postao izvrstan, jedan od najboljih u Hrvatskoj, u što smo se uvjerili dvaput u zadnjih desetak dana. Nigiri chefa Renea Cehmana (koji je radio u Timeu u njegova najbolja vremena) osobito je briljirao na ranom ručku u četvrtak. Naručili smo nigiri s masnom tunom i nigiri s jeguljom. Svih osam zalogaja bili su vrlo blizu perfektnom, u kontekstu sushija koji se poslužuje kao cijela narudžba, a ne jedan po jedan. Evo zašto je El Torov nigiri među najboljima u Hrvatskoj. Prvo, riža je ugodno mlaka, temperature naše kože, a ne hladna. Drugo, riža je kompaktna, ne raspada se neovisno jedete li nigiri rukama ili štapićima i koliko ga duboko umočite u sojin umak. Treće, omjer riže i ribe upravo je perfektan. Riba prekriva rižu, ali se okus fino začinjene riže dovoljno osjeti. Riže nema previše: nigiri nas ne treba opteretiti ugljikohidratima.

Četvrto, tuna je veoma ukusna, solidno masna i gotovo putrasta. Peto, jegulja ima veoma snažan, upravo tipičan, lako prepoznatljiv okus i čvrstu teksturu. Odličan sushi ručak u El Toru, s par čaša Allarta i Torresova Verdeja platili smo 623 kune.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.