Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
baner aspira 2
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ASPIRA PREDSTAVLJAJU KANDIDATE ZA MLADOG CHEFA GODINE Christian Godinić sve hrabrije mijenja Vinodolovu kuhinju

mladi-chef-2022-godinic

Okruglice od cvjetače s bijelim tartufom ribanim za stolom, polpete od jelena, Wellington od fazana? Jesu li to jela s nekog od Esplanadinih menija? Nisu. To su jela iz Vinodolove kuhinje, koja svakodnevno hrani nekoliko stotina gostiju. Već smo lani, u prvom izboru Mladog chefa godine, notirali da je Christian Godinić značajno promijenio profil Vinodolovih jelovnika.

godinic-1
Chef Chtistian Godinić

Hobotnice s jagodama nešto su nezamislivo za stariji Vinodol, onaj otprije šest ili sedam godina. Mladi gospodin Godinić nastavio je mijenjati Vinodolovu kuhinju, brojnim originalnim i nekonvencionalnim receptima, ali nije ugrozio Vinodolov karakter; Vinodol je i dalje ultrapopularan, prijateljski nacionalni restoran, koji se obraća vrlo širokoj publici.

A dobar dio te publike sa zadovoljstvom prihvaća Godinićeve inovacije. Christian Godinić ulazi u najuži krug kandidata za Mladog chefa godine Aspire i Kulta Plave Kamenice zbog dva razloga. Prvo, zato što iz dana u dan uspješno usklađuje tradicijski i moderni pristup kuhanju: Vinodol, naravno, ne može bez sarmi, pašticada, brudeta ili juhe od buče. I drugo, vrlo malo mladih chefova vode kuhinje koje dnevno isporučuju toliko mnogo tanjura, kao Vinodolova, što potvrđuje činjenicu da je Godinić tvrdi i odgovorni profesionalac.

Christian Godinić radi u Vinodolu već dugo vremena; ondje se formirao kao kuhar i ondje je izrastao u chefa. Tu vrstu profesionalne lojalnosti, koja je danas rijetka, iznimno poštujemo. 

O sponzoru izbora za Mladog chefa godine

Aspira, pokrovitelj izbora Mladog chefa godine, vodeća je hrvatska gastronomska obrazovna instutucija, koja u suradnji s desecima renomiranih hrvatskih chefova izvodi nastavu u Zagrebu i u Splitu.

Pravila izbora

Za razliku od Restorana godine i Chefa godine, Mladog  chefa godine ne bira žiri profesionalaca iz restoranske industrije nego samo urednici Kulta Plave Kamenice. Cilj je ovog izbora povećati javnu vidljivost mladih kuhara.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.