Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina
stipendija za kuhare i slastičare 2022

KULT PLAVE KAMENICE I ASPIRA PREDSTAVLJAJU KANDIDATE ZA MLADOG CHEFA GODINE Christian Godinić sve hrabrije mijenja Vinodolovu kuhinju

mladi-chef-2022-godinic

Okruglice od cvjetače s bijelim tartufom ribanim za stolom, polpete od jelena, Wellington od fazana? Jesu li to jela s nekog od Esplanadinih menija? Nisu. To su jela iz Vinodolove kuhinje, koja svakodnevno hrani nekoliko stotina gostiju. Već smo lani, u prvom izboru Mladog chefa godine, notirali da je Christian Godinić značajno promijenio profil Vinodolovih jelovnika.

godinic-1
Chef Chtistian Godinić

Hobotnice s jagodama nešto su nezamislivo za stariji Vinodol, onaj otprije šest ili sedam godina. Mladi gospodin Godinić nastavio je mijenjati Vinodolovu kuhinju, brojnim originalnim i nekonvencionalnim receptima, ali nije ugrozio Vinodolov karakter; Vinodol je i dalje ultrapopularan, prijateljski nacionalni restoran, koji se obraća vrlo širokoj publici.

A dobar dio te publike sa zadovoljstvom prihvaća Godinićeve inovacije. Christian Godinić ulazi u najuži krug kandidata za Mladog chefa godine Aspire i Kulta Plave Kamenice zbog dva razloga. Prvo, zato što iz dana u dan uspješno usklađuje tradicijski i moderni pristup kuhanju: Vinodol, naravno, ne može bez sarmi, pašticada, brudeta ili juhe od buče. I drugo, vrlo malo mladih chefova vode kuhinje koje dnevno isporučuju toliko mnogo tanjura, kao Vinodolova, što potvrđuje činjenicu da je Godinić tvrdi i odgovorni profesionalac.

Christian Godinić radi u Vinodolu već dugo vremena; ondje se formirao kao kuhar i ondje je izrastao u chefa. Tu vrstu profesionalne lojalnosti, koja je danas rijetka, iznimno poštujemo. 

O sponzoru izbora za Mladog chefa godine

Aspira, pokrovitelj izbora Mladog chefa godine, vodeća je hrvatska gastronomska obrazovna instutucija, koja u suradnji s desecima renomiranih hrvatskih chefova izvodi nastavu u Zagrebu i u Splitu.

Pravila izbora

Za razliku od Restorana godine i Chefa godine, Mladog  chefa godine ne bira žiri profesionalaca iz restoranske industrije nego samo urednici Kulta Plave Kamenice. Cilj je ovog izbora povećati javnu vidljivost mladih kuhara.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

KULT PLAVE KAMENICE I ASPIRA PREDSTAVLJAJU KANDIDATE ZA MLADOG CHEFA GODINE Christian Godinić sve hrabrije mijenja Vinodolovu kuhinju

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min