Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

WOW SU IZABRALE VINA GODINE Benvenuti muškat San Salvatore, Coronicin Gran Teran, Bastianov Rose, Šemberov Pavel i Toljev Le Chiffre

wow-g

Hrvatska ženska vinska udruga WOW (Women on Wine) koju vodi novinarka Sanja Muzaferija, u subotu je u Zagrebu proslavila jedanaesti rođendan. Kao i svakog prosinca, WOW je izabrao svoja vina godine. Ove im je godine u tome pomogao Ivan Jug suvlasnik Noela, kao vinski selektor koji je predlagao kandidate za najbolja vina godine u različitim žanrovima.

Ana Peršurić Palčić, Danijela Kramarić, Sanja Muzaferija, Karmela Tancabel

Vina je birao žiri na čelu s Danielom Kramarić, vlasnicom Plavog podruma. U konkurenciji rosea pobijedio je Bastiàn, što je veliki uspjeh za novu, nedavno osnovanu zapadnoistarsku vinariju obitelji Leko. Bastiànov Rose sasvim je nesporno jedan od najboljih hrvatskih rosea proizvedenih u zadnjih nekoliko godina. U konkurenciji pjenušaca trijumfirao je Pavel plešivičke obitelji Šember, klasični, kremasti, bogat blanc de blancs. Među bijelim vinima najboljim je proglašen chardonnay Le Chiffre Ernesta Tolja, koji je nedavno ušao i u izbor 100 najboljih vina godine utjecajnog američkog Wine Enthusiasta.

Nikola i Albert Benvenuti

Najboljim crnim vinom proglašen je Coronicin Gran Teran, a najboljim slatkim vinom muškat San Salvatore braće Benvenuti. San Salvatore, botritično vino s nekoliko Decanterovih platinastih medalja, ujedno je i apsolutni pobjednik WOW izbora za vino godine. Zanimljivo je, ali ne i neobično, da svi laureati, osim plešivičkih Šembera, dolaze iz Istre.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.