Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

KULT PLAVE KAMENICE I ZMAJSKA PIVOVARA BIRAJU CHEFA GODINE 10. mjesto osvojio je chef dubrovačkog 360 Marijo Curić s 34 boda

chef-godine-2022-curic

Dubrovački chef Marijo Curić već je dugo godina zlatni standard fine dininga u drugom najpopularnijem hrvatskom turističkom gradu. Gospodin Curić, koji zime provodi obilazeći velike svjetske restorane, primjer je samoprijegornog, preciznog, elegantnog kuhara s puno osjećaja za detalje i okuse.

Marijo Curić mogao bi kuhati u bilo kojem internacionalnom restoranu sličnog ranga kao što je dubrovački 360, što je njegova strateška prednost: dubrovačka internacionalna Publika očekuje određene, visoke gastronomske kriterije, na kakve je navikla u drugim atraktivnim globalnim destinacijama. A Marijo Curić iz sezone u sezonu ispunjava te kriterije, što, uostalom, izaziva respekt njegovih kolega, koji su glasovali za Curića u ovogodišnjem izboru Kulta Plave Kamenice i Zmajske pivovare za Chefa godine.

Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi sve chef Curić mogao skuhati u manje striktno definiranom kontekstu od dubrovačkog fine dininga na Zidinama. Vjerujemo da bi se mnogi ugodno iznenadili. Zmajska pivovara, prva prava hrvatska craft pivovara, koja iduće godine slavi deseti rođendan, naš je stalni partner u izboru Chefa godine.

Zmajska pivovara – Partner izbora Chefa godine

Zmajska pivovara bavi se stalnim istraživanjem mogućnosti slaganja različitih pivskih žanrova s modernom gastronomijom: nedavni zagrebački tasting moćnog kiselog piva Critters Went Beserk s bean-to-bar Taman čokoladom pokazuje da su mogućnosti doslovno bezgranične.

Pravila izbora za Chefa godine

Chefa godine, kao i Restoran godine, biraju isključivo profesionalci iz restoranske industrije: chefovi, investitori, novinari, restoranski menadžeri. Svatko može glasati za pet chefova, ali ne smije biti financijski povezan ni s jednim chefom za kojeg je glasao. Prvoplasirani chef dobiva 10, drugoplasirani 8, trećeplasirani 6, četvrtoplasirani 4, a petoplasirani 2 boda.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.