Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Zmajska pivovara banner
Divider Text

POČINJE OBJAVA REZULTATA ZA IZBOR CHEFA GODINE Od 11 do 15 mjesta plasirali su se Filip Horvat, Marina Gaši, Emanuele Scarello, Bernard Korak i Vjeko Bašić

chef-godine-15-11-horvat

Rekordni odziv na glasanje za izbor Chefa godine Kulta Plave Kamenice i Zmajske pivovare, donio je dosad najširu distribuciju glasova. Stoga smo, kao i kod izbora za Restoran godine, odlučili proširiti objavu rezultata. Prethodnih smo godina objavljivali samo rezultate od 10. do 1. mjesta, dok ove godine objavljujemo rezultate od 11. do 15. mjesta, a zatim, svaki drugi dan, od 10. do 1. mjesta.

U izboru za Chefa godine sudjelovalo je pedesetak profesionalaca iz hrvatske restoranske industrije. Riječ je o chefovima, vlasnicima, investitorima, restoranskim menadžerima i novinarima. Svatko je mogao glasati za pet chefova, s kojima nije poslovno povezan.

Zmajska pivovara dugogodišnji je partner Kulta Plave Kamenice u izboru Chefa godine. Zmajska pivovara proizvodi niz piva optimalnih za ozbiljnu gastronomiju: od Pozoja pa do malih serija “divljih” kiselih piva poput Critters Went Beserk i Flanders Red.

Podsjetimo na pravila. Prvo mjesto donosi 10 bodova, drugo 8 bodova, treće 6 bodova, četvrto 4 boda a peto 2 boda. Evo chefova koji su zauzeli 11. do 15. mjesta.

15. Vjeko Bašić, Konoba Boba , Murter, 22 boda

vjeko-basic

Vjeko Bašić, predsjednik JRE-a , jako je inteligentan ugostitelj. Gospodin Bašić u Bobi, jednom od najpopularnijih dalmatinskih restorana, uspio je povezati veoma lokalne sastojke s uvjetno originalnim recepturama s dodirom međunarodnih kuhinja. Boba je dalmatinsko-europski fusion s vrlo dobrom vinskom listom  i s bezbroj zadovoljnih gostiju.

14. Bernard Korak, Restoran Korak, Plešivica, 26 bodova

jre-bernard-korak-portret

Bernard Korak spada među najkreativnije i najautentičnije chefove u Hrvatskoj. Korak je u vinariji na brdu iznad Zagreba uspio stvoriti prvi pravi hrvatski ruralni fine dining restoran. Korak može samo rasti.

13. Emanuele Scarello, Agli Amici, Rovinj, 26 bodova

scarello

Emanuele Scarello, jedan je od tehnički najstručnijih i najtalentiranijih chefova koji kuhaju u Hrvatskoj. Scarello je došao u Rovinj tek prije godinu i pol dana, pa je odmah dobio Michelinovu zvjezdicu, Čim se Scarello socijalno etablira na hrvatskoj gastronomskoj sceni, on neće moći izaći s liste najboljih deset hrvatskih chefova. Strastvenim gastronomima toplo preporučujemo da osim Agli Amici u Rovinju, koji ima jednu Michelinovu zvjezdicu, probaju Agli Amici u Udinama, koji već dugo ima dvije zvjezdice, a vjerojatno zaslužuje tri.

12. Marina Gaši, Marina, Novigrad, 28 bodova

Marina Gaši nevjerojatno je talentirana. Prije pet godina gospođa Gaši kuhala je instinktivno i ponekad naivno. Danas kuha profesionalno, promišljeno , ali s puno iskrene, autentične strasti. Marina Gaši vjerojatno je najbolja riblja chefica u Hrvatskoj.

11. Filip Horvat, Theatrium, Zagreb, 32 boda

Još uvijek mladi Filip Horvat jedan je od najvirtuoznijih hrvatskih chefova. Sasvim smo sigurni da će Filip Horvat za nekoliko godina postati jednako značajan protagonist hrvatske gastronomije kao što su to danas Tvrtko Šakota, Rudi Štefan i Jeffrey Vella.-

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.