Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OBJAVLJUJEMO REZULTATE IZBORA ZA RESTORAN GODINE Od 11 do 15 mjesta plasirali su se Theatrium, Marina, Plavi podrum, Tekka i Zinfandel’s 

restoran-godine-2022-11-theatrium-2

Ovoga je studenog i prosinca dosad najviše profesionalaca iz restoranske industrije glasalo za Restoran i Chefa godine. Chefovi, investitori, hotelijeri i novinari masovno su odgovorali na naše pozive za glasanje, pa se pobjednik izbora za Chefa godine približio broju od 200 bodova, što je za četvrtinu više nego prijašnjih godina.

I dok je Chef godine izabran s golemom većinom, bitka za titulu Restorana godine izbor za koji ove godine organiziramo u partnerstvu s Romerquelleom, vodila se doslovno do prebrojavanja zadnjih glasačkih listića, koji su stigli oko ponoći s utorka na srijedu.

S obzirom na jako puno glasova, ove smo godine djelomično promijenili prezentaciju rezultata naših godišnjih izbora. Svih smo prethodnih godina objavljivali bodove za prvih deset restorana i chefova. Ove smo godine prezentaciju rezultata proširili na prvih petnaest restorana. Danas objavljujemo najbolje plasirane restorane od 15. do 11. mjesta, a od preksutra svaki dan predstavljamo po jedan restoran od desetog do prvog mjesta.

Podsjetimo na pravila: svaki birač mogao je glasati za pet restorana, s kojima nije poslovno povezan. Prvi restoran dobiva deset, drugi osam, treći šest, četvrti četiri, a peti dva boda.

Evo najboljih hrvatskih restorana za 2022. godinu od 15. do 11 mjesta.

15. Zinfandel’s, Zagreb, Esplanade, 22 boda

Esplanadin fine dining restoran sa zelenom Michelinovom zvjezdicom već je dugo godina u užem vrhu hrvatske gastronomske scene. Zinfandel’s je sasvim sigurno najotmjenije uređen restoran u Hrvatskoj.

14. Tekka, Zagreb, 24 boda

tekka

Tekka je jedini etnički restoran koji je ušao na našu listu najboljih hrvatskih restorana godine. Tekka je visokoprofesionalna, katkad besprijekorna, a nigiri s masnom plavom tunom spada među najbolje u ovom dijelu Europe.

13. Plavi podrum, Volosko, 26 bodova

Plavi podrum već 26 godina spada među najbolje hrvatske restorane. Plavi podrum koristi najbolje dostupne sastojke na cijeloj hrvatskoj obali, i ima sjajnu vinsku listu.

12. Marina, Novigrad, 28 bodova

marina-amuse

Riblji restoran Marine Gaši ove je godine najbolji otkako postoji. Mislimo da će Marija Gaši tek pokazati svoj puni potencijal, i da je Michelinova zvjezdica njena realna dogledna budućnost.

11. Theatrium, Zagreb, 28 bodova

theatrium

Theatrium Filipa Horvata podigrana je senzacija. Kad bi se Filip Horvat brendirao kao beskompromisni modernistički chef, Theatrium bi se vjerojatno uvrstio među prvih pet u izboru za Restoran godine. Horvat “samo” kuha, ali kuha fenomenalno, bilo da je riječ o najuspjelijem bečkom u Hrvatskoj, ili o kompliciranim, lijepim jelima od škampa s kavijarom. 

theatrium-jela
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.