Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova Duksina pizzeria otvara se u hotelu Academia u Tkalčićevoj

duksa

Duksa je prototip zagrebačke kvartovske pizzerije. Duksa u Duknovićevoj ulici blizu ugla Petrove i Bukovačke bila je toliko kvartovska da je svojedobno imala wall of fame polaznika obližnjih škola, osnovne Vladimir Nazor i poznate Matematičke gimnazije.

Duksa se od samog početka vrijednosno profilirala kao prijateljski susjedski lokal: ispod imena Duksa, po Duknovićevoj, piše pizza i kavica. Dakle, u Duksi ne morate nužno jesti. Možete svratiti na brzo piće, a osoblje će vas tretirati jednako dobro kao da ste naručili dvije najskuplje pizze i butelju vina. 

duksa-bundek-jaganjci

Kvartovska Duksa stekla je razmjerno brojnu i iznimno lokalnu publiku. Kad smo prije šest godina objavili umjereno negativnu recenziju originalne Dukse, Facebook su nam zatrpali ljuti komentari njenih obožavatelja. Pizza u Duksi izvedenica je pizze u Karijoli: radi se o tankom, hrskavom tijestu s velikim mjehurima na rubovima. Uostalom, prvi Duksin pizzaiolo došao je iz Karijole.

Prije nekoliko godina Duksa se proširila na Bundek, a uskoro otvara novu pizzeriju u hotelu Academia na kraju Tkalčićeve ulice blizu Kaptol Centra. U prizemnom prostoru ovog praktičnog ali pomalo bezličnog hotela dosad se izmijenilo nekoliko loših bistroa, koji su svi brzo i zasluženo propali. Budući da Duksa ima jasan, dokazano uspješan koncept i da u Tkalčićevoj ne postoji ni jedna ambicioznija pizzeria, Duksa u Academiji morala bi postati bestseller.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.