Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sad uzmite pauzu i pogledajte nevjerojatne fotografije hrane Pauline Daniel

pauline-daniel-jaje

Što se zapravo događa na fotografijama Pauline Daniel? Hrana. Hrana se događa. Živa hrana, koja raste, buja, zrije, raspada se i otkriva samo sebe. Francuska fotografkinja Pauline Daniel ne misli da je tanjur prazno platno. Nema platna. Truljenje lubenice pokreće izbjeglički val koštica, hobotnica se seksa s patlidžanom na postelji od ljubičastog zelja, papaja šalje sjeme u svemir, jaje otkriva svoj unutarnji svijet a banane se ljube u zadnjim trenucima prije smrti. Ovo nisu neki amaterski pokušaji kreativnog pisanja, već doslovni, faktograsfki opisi Danielinih fotografija.

Radovi o hrani Pauline Daniel poznati su po osebujnom pristupu. S dubokom koncentracijom pokušavaju otkriti stvarnu prirodu hrane, lišiti je kulturologije, tradicije i ljudske kontekstualizacije. Daniel oslobađa namirnice od chefova i gastro novinara, da mogu biti same, autentične u vlastitom svemiru i otkriti se na tako nov način da vam se ponekad čini da u životu niste vidjeli ciklu dok je niste vidjeli na fotogarfiji Pauline Daniel. 

Školovana na pariškoj Školi likovnih umjetnosti i Nacionalnoj visokoj fotografskoj školi u Arlesu, Pauline Daniel 2015. je dobila Grand Prix na Međunarodnom festivalu kulinarske fotografije u Milanu i niz međunarodnih nagrada za fotografije hrane.  Danas je fokusirana na teme održivosti, smanjenja otpada i ekološkog očuvanja prehrambenih resursa.  Rad Pauline Daniel možete istražiti OVDJE.

Naslovna fotografija/Serija Cosmogonie de l’Oeuf, Pauline Daniel

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.