Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Decanter je proglasio Muškat San Salvatore braće Benvenuti jednim od najboljih slatkih vina na svijetu za 2022. godinu

decanter-salvatore

Londonski Decanter upravo proglašava najbolja vina na svijetu u različitim žanrovima. Decanter pri proglašavanju najboljih vina na svijetu uzima u obzir dvije grupe kriterija. Prvi su ocjene i trofeji koje su pojedina vina dobila na Decanterovim Svjetskim vinskim nagradama. Drugi kriterij su ocjene koje su određena vina dobila na posebnim Decanterovim kušanjima, najčešće tematskim panel kušanjima. v

Među najbolja slatka vina na svijetu za 2022. godinu Decanter je uvrstio i Muškat San Salvatore iz 2017. godine braće Benvenuti iz Kaldira kraj Motovuna. San Salvatore iz 2017. ove je godine osvojio platinastu medalju i 97 bodova na Decanterovim Svjetskim nagradama. Uz Benvenutijev botritični muškat, među najbolja slatka vina na svijetu, s jednakim ocjenama kao San Salvatore kvalificirali su se još po jedan sauternes, TBA traminac iz Njemačke, vin santo iz Toskane, kanadski ledeni rizling i vinsanto sa Santorinija.

Ova Decanterova odluka označava  novi fantastičan i apsolutno zaslužen trijumf za Nikolu i Alberta Benvenutija. Evo kako Decanterovi ocjenjivači opisuju San Salvatore iz 2017: “Klasični, snažni stil, koji asocira na Sauternes. Pun botritisa. Veličanstveno koncentriran, sušena marelica, narančina kora , smeđi šećer, pečena jabuka i med. Završava dugim, medenim okusom.” Ovo izvanredno vino u zagrebačkim se vinotekama prodaje za 230 do 250 kuna za bocu od 0,375l. Decanter je su siječnju San Salvatore iz 2015. uvrstio među najbolja offbeat vina na svijetu,  “idiosinkratična, karakterna i fascinantna” vina snažnog identiteta koja su Decanterove kritičare “držala na vrhovima prstiju.”

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.