Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Šibenski Armerun prvi je član istoimenog lanca autentičnih heritage hotela. Dijelovi Armeruna izgledaju impresivno

armerun-g

Armerun je smješten na samom kraju šibenske rive, u kamenoj zgradi kraj dominikanske crkve, na lokaciji na kojoj se prije više stotina godina nalazio dominikanski samostan. Armerun, otvoren prošle godine, prepun je stoljećima starih artefakata, a neke sobe imaju autentične, gole, veoma stare kamene zidove.

Autentičnost je glavna riječ u Armerunovom vokabularu. Za doručak se, primjerice, poslužuju kamenice iz uzgajališta ispod mosta koji se vidi s Armerunove terase, a kao welcome drink toče se lokalni desilati. Jedna će soba uskoro dobiti vitrinu s nizom važnih, originalnih povijesnih spomenika.

Armerun ima samo sedamnaest soba, od kojih nam je najbolji dojam ostavila jedna na prvom katu, bez pogleda na more. Iz te sobe ne vidite, dakle, šibenski akvatorij, ali s njenog balkona gledate u obližnju kalu, u kojoj se odvija stvarni gradski život.

Armerun je heritage hotel: on nema niti može imati pet zvjezdica jer neke sobe ne mogu biti dovoljno velike za kriterije pet zvjezdica. Ali Armerun, koji se zbog pažljivih restauratorskih radova uređivao punih sedam godina, mnogo je impresivniji od niza jadranskih five star hotela.

Osim hotela, Armerun ima i nekoliko novih rezidencija. Rezidencije su smještene u modernim vilama iza hotela i zaista su prilično luksuzne. Jedna se od njih, uz veliki dnevni boravak, lijepe spavaće sobe i jacuzzi na otvorenom, može pohvaliti golemom rooftop terasom s pogledom na more, krovove povijesnog Šibenika i portal same katedrale.

Iza projekta Armerun stoji nekretninska tvrtka Stanovi Jadran iz Solina, koja planira otvoriti jednako koncipirane hotele u Rijeci, Dubrovniku,Splitu i drugdje. Riječ je o ispravnom i modernom pristupu hotelijerstvu i turizmu.

.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Šibenski Armerun prvi je član istoimenog lanca autentičnih heritage hotela. Dijelovi Armeruna izgledaju impresivno

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min