Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

BUDŽETSKA LISTA Evo gdje smo u zadnje dvije godine najbolje jeli za mali novac

Restorani ne mogu biti jeftini, jer su ulazni sastojci skupi, radna snaga sve skuplja, a režije, osobito plin, poskupljuju iz dana u dan. Pa ipak, i dalje je moguće pronaći zaista dobru restoransku hranu za razmjerno mali novac. Ova je lista namjerno kratka i distinktivna: ona povezuje uistinu dobre okuse i kulinarske tehnike i prilično niske cijene. Evo gdje možete uživati za male pare. Adrese su, možda, malo nekonvencionalne.

1. Eva, Lokve

Ovog smo ljeta u Evi, restoranu s prekrasnom terasom među stoljetnim gorskokotarskim drvećem, vrlo dobro ručali za oko 600 kuna. To vam se moze činiti puno. Međutin, u tih 600 kuna ušle su dvije butelje Coronicine Malvazije, dva predjela, uključujući odlične žablje krakove, dva velika, korektno pripremljena glavna jela, i dva izvrsna štrudla od borovnica. Eva je, s obzirom na kvalitetu i originalnost hrane i vina, apsolutno i bezuvjetni najbolji value for money u Hrvatskoj.

2. Rino, Momjan

U Rinu smo prije par dana pet sasvim korektnih jela, od kojih su dva uključivala svježe, prave bijele tsrtufe, i dvije butelje vina, platili 900 kuna. Jedno je vino koštalo 320 kuna, što zvuči mnogo ali je zapravo neznatno skuplje nego u vinotekama. Rino prodaje dobru narodnu hranu za vrlo prihvatljiv novac.

3. Malo selo, Kaldanija

malo-selo

Malo selo svakodnevno, u sezoni, prodaje bijele tsrtufe po nerazumljivo niskim cijenama, od dvadesetak ili manje eura po jelu s puno pravih tartufa. Malo selo ima kratku, ali reprezentativnu vinsku kartu. Bijeli tartufi zahtijevaju veliki teran ili refošk.

4. Konoba Skoblar, Zadar

U Konobi Skoblar, u strogom centru Zadra, ove smo jeseni pojeli definitivno najslađe, najslasnije i najmasnije ovogodišnje srdele. Skoblar je lokal s vrlo dobrim izborom jeftinih dnevnih jela, od svježe ribe i sezonskog povrća. Dva predjela, dva glavna jela, solidan sir i puno lokalnog, sjevernodalmatinskog pošipa, platili smo točno 85 eura.

5. Putniku, autoput Rijeka- Zagreb

6ABC3346

Putniku je možda najpopularnija gostionica u Hrvatskoj, s puno pristojno skuhanih jela na žlicu i ponešto roštilja. Obožavatelji hvale i velike deserte. Preobilan ručak za petero s puno pića, ove smo jeseni platili oko 900 kuna. Putnik, nažalost, ne drži buteljirana vina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.