Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

ŽIVOTNI TRIJUMF PROFESORA DROPULJIĆA Na Vinocomu je gužva kao na utakmicama Dinama i Hajduka

vinocom-2017-g

U Esplanadu redovito dolazimo više od trideset godina. Nikad u ta tri desetljeća u Smaragdnoj dvorani nismo vidjeli toliko ljudi kao ove subote popodne. Za apsolutni rekord Smaragdne dvorane zaslužan je Vinocom, najpopularniji vinski festival u Hrvatskoj. U drugim EsplanadinIm salama vladala je još veća gužva, otprilike kao na važnim utakmicama Dinama i Hajduka.

Za taj je veseli kaos odgovoran profesor matematike Ivan Dropuljić, utemeljitelj Vinocoma. Profesor Dropuljić, osobni prijatelj brojnih hrvatskih vinara, u zadnjih je petnaestak godina uspio stvoriti event koji popularizira vina i kod publike koja inače ne pije. I to je najveća vrijednost Vinocoma: tisuće vinskih debitanata na ulazu dobiva Riedelove čaše i za ulaznicu od 200 kuna mogu kušati skoro sva važna hrvatska vina, i niz zanimljivih stranih vina.

Ako samo deset posto današnjih posjetitelja Vinocoma nastavi redovito ili povremeno piti vino, profesor Dropuljić ispunio je svoju životnu misiju. Vinocom traje još u nedjelju i ponedjeljak od 11 do 18 sati.

Foto/Ilustracija s prijašnjeg Vinocoma

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

ŽIVOTNI TRIJUMF PROFESORA DROPULJIĆA Na Vinocomu je gužva kao na utakmicama Dinama i Hajduka

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min