Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Trešnjevci je otvoren Taiyo, zabavni sushi restoran s golemim menijem

Na križanju Selske i Ozaljske na Trešnjevci, u prostoru nekadašnje piterije Tomislav nakon prilično dugog odgađanja zbog problema s pronalaženjem radne snage, konačno se otvorio sushi restoran Taiyo. Prvi Taiyo otvoren je u Rijeci i trenutno je jedini riječki sushi restoran. U Zagrebu, međutim, Taiyo dolazi na prezasićeno tržište sushi i azijskih lokala.

Taiyo ima nekih elemenata koji ga razlikuju od konkurencije. Ima azijske menije s puno slika, golemi broj sushija i drugih azijskih jela, zabavan sushi program koji podsjeća na japanske crtiće, s puno šarenila, jeftinim sastojcima i naizgled neiscrpnim varijacijama bazičnih sastojaka poput lososa, kozica i piletine.

Sushi je prosječan ali nije loš, riža je precizno kuhana, a iza šanka dva chefa režu ribu i motaju sushi. S obzirom na Taiyov pristupačan koncept i činjenicu da se sushi groznica u Zagrebu realno temelji na masovnoj ljubavi publike prema riži, majonezi i sojinom umaku, Taiyo bi se u Zagrebu mogao udomaćiti kao drugi, jeftiniji kvartovski restoran jer u susjedstvu mu je nemjerljivo ambicioznija i bolja Izakaya.

Taiyo prodaje chirashi, poke, wok, tepanyaki, azijske juhe od misa do kakitama jiru (juha od jaja i špinata), tempure, razne ražnjiće, sve druge oblike sushija od hosomakija do temakija i tempura rollsa, sushi od Venere riže, sashimi, dim sum…sve moguće forme sushija i jednostavnih jela. Deserti su u istom duhu; pohani sladoled, dango rubber, mochi. Imaju solidan izbor azijskih industrijskih piva, uglavnom japanskih i tajlandskih i mali izbor vina na kojem smo na ručku u Rijeci mogli odabrati Coronicinu malvaziju na čaše, par etiketa Korta Katarine i Galićev Rose. Taiyo radi od 11 ujutro do 23 sata.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.