Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Smoke N Flame, novi riječki restoran, prilično je grozna zalogajnica koja je loše uređena, ne zna s mesom i ima nepostojeću vinsku kartu 

smoke-n-flame

U Rijeci se na gotovo mjesečnoj bazi otvaraju novi restorani. Ovih se dana otvorio Smoke N Flame na Mlaci, riječkom kvartu poznatom po industrijskoj zoni. Smoke N Flame je navodno specijaliziran za meso i ima grill i smoker. Navodno jer je stvarnost potpuno drukčija. Na jelovniku se nalazi nekoliko jela opće prakse, burgeri, par steakova (porijeklo nepoznato) i svinjski brisket kao vrhunac ponude.

Za steakove smo pitali, ali smo odmah dobili odgovor da ih nemaju. Prilično loša organizacija posla koji petkom pred vikend nema u ponudi steakove, a deklarira se kao restoran koji zna s mesom. Stoga smo se odlučili za svinjski brisket. Ova vrsta mesa možda i nije najpopularnija u hrvatskim restoranima, a iznimno je popularna u američkim steakhouseima, posebno onima u Teksasu.

Kad se napravi dobro, brisket ima neodoljivo dubok dimljeni okus, sočno mekano meso koje se topi u ustima i odličnu marinadu. To međutim nije slučaj u Smoke N Flameu. Meso koje smo dobili je prilično užasno i rubno nejestivo iz nekoliko razloga. Smokeov brisket je suh i bezokusan kao da nije ni trenutka proveo u smokeru, marinade nema ni u tragovima, a jedino što se osjeti u ekstremno velikim količinama je papar.

Papar je u mesu, na kožici i posvuda u tolikim količinama da se iskustvo u Smokeu pretvorilo u igru izbjegavanja papra u svakom zalogaju, što je ultimativno loš restoranski doživljaj. Nakon nekoliko zalogaja tolike količine papra meso više nismo mogli jesti. Definitivno jedan od gorih komada mesa ove godine. Jedina dobra strana mesa je što je mekano.

Prilozi, krumpir i chili grah su tek približno korektni, s time da je chili grah najbolja komponenta koju je Smoke ponudio. Desert nije nimalo popravio dojam, pita od jabuke dobila bi prolaznu ocjenu kad bismo baš bili velikodušni. 

Restoran koji je navodno spezijaliziran za grill i meso nudi ravno jedno crno i dva bijela vina. Dakle, izbora nema. Što piju gosti koji naruče zasad nepostojeće steakove, velika je zagonetka. Izbor piva je neznatno bolji. Uz mediokritetska industrijska piva poput Ožujskog i Staropramena nekako se ubacio solidni Zlatni medo Medvedgradske pivovare. 

Restoran je uređen neugledno, kao da je otvoren prije dvadesetak godina a ne prije tjedan dana. Tanjuri i pribor za jelo nalik su na one iz studentske menze što narušava bilo kakav dojam koji novi restoran želi ostaviti gostima.  Smoke N Flame je prilično grozan restoran čije iskustvo želimo što prije zaboraviti. 

SMOKE N FLAME

HRANA -2  VINO -2 AMBIJENT 1 SERVIS +2 

VISA Inspire_logo_web copy
PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.