Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Roko Nikolić u Imotskom otvara gastronomski bistro Tri sunca. U projektu sudjeluju Siniša Lasan, Zoran Pejović i Filip Pleteš 

roko-nikolic

Vijest da je Roko Nikolić, kandidat za Mladog chefa godine, napustio rovinjski Blu, mjesto gdje se afirmirao na hrvatskoj gastronomskoj sceni, nas je pomalo iznenadila. Međutim, gospodin Nikolić odlučio se na hrabar i logičan potez u daljnoj karijeri, povratak u Imotski, rodni kraj i oživljavanje gastronomske scene svog zavičaja.

U Imotskom se krajem godine otvara novi luksuzni hotel Emotheo, prvi u skoro tri desetljeća. Riječ je o povećoj investiciji koja se razvija zadnje četiri godine. Hotel Emotheo, djelo zagrebačkog arhitekta Ante Nikše Bilića rodom Imoćanina, trebao bi biti manji hotel sa svega 20-ak soba u samom centru grada. Hotel zbog  lokacije i veličine neće imati spa i bazene, već je glavna atrakcija upravo gastronomska ponuda koju će predvoditi restoran Tri sunca  s Rokom Nikolićem na čelu.

Nikolić planira jelovnik baziran na naglašavanju lokalne dalmatinske kuhinje na suvremeni način, s orijentacijom na bistrologiju s fine dining elementima. U ponudi se očekuju a la carte jelovnici kao i jedan sveobuhvatni degustacijski meni.

Osim Roka Nikolića, u projekt je uključeno još nekoliko profesionalnih imena s hrvatske scene. Glavni sommelier je Josip Kavain, a konzultant za vinsku kartu Siniša Lasan, jedan od naših najboljih sommeliera i Decanterov sudac. Vinska karta bit će fokusirana na dalmatinska i hercegovačka vina, kao i ostale regije koje su kroz povijest imale utjecaja na imotski kraj, poput Italije, Francuske i Turske. Restoran će imati i nekoliko klasičnih i craft koktela, a barski konzultant je Filip Pleteš. 

Glavni direktor hotela je Domagoj Nikolić, a konzultant za hotelske operacije i marketing Zoran Pejović, poznat iz projekata Paradigma, Paradox i Maslina Resort. Hotel i restoran radit će tijekom cijele godine, a posebno je zanimljivo to što će održavati i razne evente poput gostujućih kuhara i vinarija te sadržaja orijentiranih prema lokalnim gostima. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.