Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zečji žgvacet bio je zvijezda sinoćnje izvrsne večere u Nobilionu na kojoj je gostovao San Canzianov chef Pavo Klarić

nobilion-klaric-g

Game of Chefs u Nobilionu, gostovanja vodećih hrvatskih chefova u restoranu hotela Ikador, jednog od najboljih kvarnerskih hotela, postali su iznimno popularni eventi. Sinoć je u Nobilionu gostovao Pavo Klarić, glavni kuhar Luciana, restorana luksuznog istarskog hotela San Canzian. Chef Klarić radio je u Esplanadi s Anom Grgić Tomić i s Dinom Galvagnom u Lucianu, a ovo mu je prva sezona na poziciji glavnog kuhara. 

Chef Pavo Klarić

U Nobilionu je Klarić ponovno pokazao zrelost i promišljenost u kuhanju, s duhovitim i kreativnim detaljima i osjećajem za okuse i koncepte. Večera je započela lagano s okusima jeseni u Istri, hrskavim briošlom sa sirom i tartufima, i bonbonom od maslinova ulja. Klarićevi škampi koji su tek lagano tretirani na maslacu s dodacima čičoke, smokve, krastavaca i hrskavog mlijeka bili su jedno od najboljih jela večeri. Sljedeće i glavno jelo večeri je odlična demonstracija kreativnog platinga i iskorištavanja različitih dijelova namirnice, u kontekstu lokalnog terroira i sezone.

Klarić je priredio zeca na više načina, kao rolicu potrbušine, u žgvacet i jelu od bubrega, uz ragu od lisičarki i crnih truba, krušku i crni češnjak. Jelo funkcionira i tako da se jede jedna po jedna komponenta, a može se sve skupa pomiješati, što nije nimalo lak zadatak. Svaki dio ovog tanjura imao je svoje mjesto, a tehnički je i više nego uzoran.

Nobilionov chef, Filip Akrap na je ova dva jela uzvratio sezonskim comfort foodom i jesenskim desertom. Rižoto od bundeve i Comte sirom s tanko rezanom dimljenom patkom gotovo sigurno je svima uljepšao tmurno jesensko kvarnersko vrijeme. Jesensko-zimski desert, sladoled i jabuka, prilično je uspješno zaključio gostovanje San Canziana u Ikadoru.

Chef Filip Akrap

Wine pairing je bio izvrstan. Tijekom cijele večeri prirodno je bio orijentiran na Istru i njezine malvazije. Svakako se izdvajaju fenomenalni Claijev Sv. Jakov iz 2017. serviran uz rižoto, kao i Tomazovu malvazija Neru također iz 2017, serviranu uz različite forme zeca. U wine pairingu su bile još i Suita Doravac iz Rovinja, Kozlovićeva malvazija Valle, blenda Belaj i Benvenutijeva Corona Grande. Servis je bio na standardno visokom nivou, kako se i očekuje od luksuznih hotela s pravih pet zvjezdica poput Ikadora. 

Nobilion je bio posve popunjen, unatoč jako lošem vremenu koje je zahvatilo Kvarner u posljednjih tjedan dana. Upravo ta činjenica govori koliko je publika zainteresirana za kvalitetu i dobro osmišljene gastronomske evente. Na idućem izdanju Game of Chefs Nobilionov chef Filip Akrap 10. prosinca ugostit će osnivača i chefa Zijavice Stivena Vunića. Više možete doznati OVDJE.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.