Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sheratonov bar i dalje je jedno od najtužnijih mjesta u Zagrebu

Evo kako je bar zagrebačkog Sheratona izgledao u srijedu popodne. Za dugačkim šankom stoje samo tri visoke stolice, udaljene četiri, pet metara jedna od druge.  Nije jasno čemu služi ovakav raspored barskih stolica, i zašto su samo tri, ali moramo priznati da nigdje nismo vidjeli ništa slično. Za samim šankom nije bilo nikoga: u većini barova netko stalno stoji za šankom, jer je šank središnja radna stanica i srce svakog bara.

Dvoje konobara stajalo je sa strane, kod blagajne, otkud nisu mogli vidjeti pola  stolova, dok je jedna gospođa nešto pospremala iza šanka.  Konobari u Sheratonovom baru imaju uniforme koje su teško prepoznatljive i koje više pripadaju cestovnim gostionicama poput Putniku nego hotelu s pet zvjezdica.

Konobar koji nas je posluživao nije nosio ni sako, ni prsluk, nego samo bijelu košulju, koja mu je mjestimično ispadala iz hlača. Za urednost i uniforme  osoblja odgovoran je, naravno, direktor hotela.

Ni na jednom stolu Sheratonove bara nije bilo ni karte pića, ni QR koda. Pa smo konobara prvo pitali za pjenušava vina. Znao je da jedan pjenušac toči na čaše, dok nam je šampanjac spomenuo tek kad je pogledao u hladnjak. Zatim smo pitali za bijela vina na čaše. Konobar, koji nije bio neljubazan ni spor, opet je morao pogledati u hladnjak. Dakle, Sheratonov bar na stolovima nema ni kartu pića ni QR kod niti osoblje zna što točno prodaje (zašto nisu krivi konobari, nego njihov nadređeni).

Naručili smo Radovanovu Malvaziju. Konobar nam nije donio bocu, niti nam je ponudio da prvo probamo vino, nego nam je samo donio čašu vina bez podmetača) .Teoretski, u čaši je moglo biti bilo kakvi drugo vino. Da ne govorimo kako je vino moglo vonjati po čepu. Konobarica, koja nam je donijela drugu čašu Malvazije, donijela je i podmetač. Servis i organizacija posla u Sheratonovom, sasvim korektno uređenom baru, nisu ništa bolji od servisa i organizacije posla u lošijim prigradskim kafićima (za što opet nisu krivi konobari).

Sheraton je hotel u kojem su prije vrlo mnogo godina radili Petra Jelenić, Dino Galvagno, Tom Gretić i Zlatko Ivkić, nestor hrvatske miksologije, koji bi vjerojatno dobio živčani slom da vidi sadašnje stanje stvari na svom bivšem radnom mjestu. Sheraton, hotel u kojem odsjedaju i najvažniji strani državnici, zaista zaslužuje bar malo višu razinu usluge.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.