Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Izakayini veliki bento boxovi za ručak koji koštaju 85 do 90 kuna izvrsna su vrijednost za novac

Izakayini bento boxovi prilično su veliki. Kutija s mesom sadrži kung bao svinjetinu, fine gyoze, nekoliko rolica sushija, puno povrća i rižu. Kutija s lososom sadrži pečeni losos, velike kozice u tempuri, sushi, povrće i rižu. Rolice sushija dnevno se mijenjaju. Sve to košta 85 i 90 kuna, dakle koliko i malo bolja pizza u malo ambicioznijoj pizzeriji. A Izakaya je ipak ozbiljan restoran, koji toči petnaestak vina na čaše i priprema veoma dobre koktele. Bento boxovi mogu se dobiti do 17 sati.

Ova superpovoljna ponuda za ručak nije jedina novost u jednom od najpopularnijih zagrebačkih azijskih restorana. Izakaya je ovih dana uvela predjelo koje se sastoji od tartara od tune i od lososa u jednom tanjuru. Riječ je o posveti Zumi, omiljenom restoranu Izakayina vlasnika Davora Bienenfelda.

Izakaya sada servira i ramen, što je i logično, budući da se ramen chefa Vida Nikolića baza jelovnika sestrinske Torikaye u Petrinjskoj.  Izakayin ramen prilično je obilan; poslužuje se u zdjeli čija je zapremina veća od litre. Izakaya je dodatno poboljšala recepturu ramena, najviše tarea, mješavine sastojka koja nosi većinu umamija u ramenu. Izakayin ramen sada je ultra moćan, gušće mliječne teksture s nevjerojatnim orašasto-slanim umami okusima.

U selekciji sushija novost je vrlo dobar nigiri s biftekom. Nigiri s jeguljom također je vrlo fin.  Izakaya ponovo poslužuje i tataki od bifteka, a biftek je, umjesto ramsteka, ušao u Izakayin donburi, vjerojatno najukusniji u Zagrebu. Izakayi ide prilično dobro; iza osam navečer teško je dobiti stol bez rezervacije. U tako pozitivnoj atmosferi lako je mijenjati meni i uvoditi pametne inovacije poput zaista povoljnog bento boxa za ručak.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.