Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro ima novi meni: malo mojo pile s rižom i crnim grahom vjerojatno je prvo pravo kubansko jelo dosad pripremljeno u Zagrebu

Zagreb nikad nije imao sreće s kubanskom. hranom. Premda je kubanska kuhinja relativno jednostavna, sa šire dostupnim sastojcima (ne računajući plantane) u Zagrebu nikad nismo probali ništa, što bi nas zaista podsjetilo na hranu koju smo jeli u Havani i Varaderu.

Zanimljivo je podsjetiti da je u Zagrebu, u Novinarskom domu, svojedobno radio kubanski restoran, no ondje se baš i nije kuhala kubanska hrana. El Toro je ovih dana uveo novi, jesensko zimski jelovnik. Jedno od najzanimljivijih jela s El Torova novog menija svakako je mojo pile s rižom, crnim grahom i pečenim paprikama.

Juha od špinata i poriluka

Riječ je o mariniranom malom piliću s grila, s hrskavom kožom, sočnim, slatkim mesom i ugljikohidratima koji su nas vratili u Staru Havanu, gdje je bilo gotovo nemoguće naručiti bilo koji komad mesa, a da uz njega ne dobijete rižu s grahom i korijanderom.

Veganski taco

Chef Mario Mihelj svojom je verzijom riže s crnim grahom, svježim korijanderom i pečenim paprikama neobično vjerno, gotovo dokumentarno, u najbolji zagrebački latino restoran prenio okuse havanskih gostionica. Ovo izvrsno, naizgled jednostavno jelo, košta samo 90 kuna za prilično izdašnu porciju.

Skuša

Među novitetima s El Torova menija treba izdvojiti fenomenalnu skušu ” skuhanu” u citrusima, serviranu s kremom od češnjaka, suho odležana pačja prsa sa zapečenim gljivama, salsom od jabuka i domaćim kečapom od gljiva, punim umamija, i izvrsnu, pikantnu juhu od poriluka i špinata, s uljem čilija i domaćim creme fraicheom.

Selekcija tacosa pojačana je vegetarijanskom verzijom, s avokadom, grahom, hrskavim crvenim kupusom i kremom od pečenih paprika. Među starim favoritima na meniju su ostale polpete od hobotnice, calderata kao i odlični ceviche s kozicama. Janjeći file, jedno od najprodavanijih El Torovih jela, doživio je određeni redizajn, dok je izbor steakova uobičajeno atraktivan. Chef Mihelj novim je menijem potvrdio da je ove godine u životnoj formi. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.