Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Cochin, novi riječki lokal specijaliziran za piletinu, zna peći meso ali nema nijedno dobro piće

Ovog vikenda se u centru Rijeke otvorio novi lokal Cochin, koji je izazvao dosta pompe u lokalnim medijima. Marketing je očito uspio, jer je za vrijeme našeg posjeta restoran bio ugodno popunjen, čak je i nedostajalo nekih favorita s jelovnika što implicira da je imao prometni ponedjeljak. Cochin se izdvojio kao specijalizirani restoran za piletinu, što na prvu može zvučati dosadnjikavo i neambiciozno. Međutim, Cochin ugodno iznenađuje i ponudom i izvedbom jela, iako radi poneke početničke greške.

Prvo loše strane. Apsurdno je da Cochin nema nijedno dobro pivo na jelovniku. Najbolje bi bilo kada bi imao jednu od tri ili četiri nacionalne craft pivovare ili makar pokoju lokalnu pivu s obzirom da je riječka craft scena živnula. Ovako je ponuda pića svedena na gazirana pića, što nije najbolja opcija. Ova greška se može lako ispraviti. Kao i druga.

Uz jedno jelo dodatak je peri peri salsa. To je veoma ljuti afrički umak, koji je jako ukusan i vrlo dobro ide s humusom kako je Cochin zamislio. Jedini problem je što je kuhinji pobjeglo mrvicu više češnjaka, tako da je nekoliko sati poslije večere češnjak jedini aftertaste koji ostaje.

A sada dobre stvari. Ponuda je jednostavna ali zabavna. Neka jela su dobrodošli dodatak riječkoj sceni, poput humusa i već spomenute peri peri salse. Glavna jela su krilca (koja ovaj put nisu bila na jelovniku jer su ih sve prodali), batak sa zabatkom s grila, pileća jetrica, pileći file, paprikaš, nekoliko burgera i tortilja. Dodaci su pečeni kukuruz, mrkva, brokula ili dvije verzije krumpira.

Cijene su prihvatljive, gotovo nijedno jelo ne prelazi iznos od 50-tak kuna, što je jako dobro i logično. Sama jela su vrlo solidno napravljena. Humus je izvanredan, peri peri će se svidjeti obožavateljima ljutine, jedino su hrskave tortilje koje idu u to predjelo ostale gnjecave a ne hrskave. Batak i zabatak imao je pravu aromu pečenja na grilu,  a meso je ostalo sočno. Kukuruz pripremljen na pravi američki način, slatkast i zapečen na grilu, ide fenomenalno uz piletinu. Tortilje pohvalno nisu žilave, što zna biti najveći problem tortilja u restoranima. Tortilja punjena dimljenim batkom, brie sirom i domaćom majonezom odskače od prosječnih fast food inačica.

Hrana u Cochinu iznenađujuće je korektna u Cochinu. Očito se obraćaju mlađoj publici koja piletinu najviše i voli, a u tome su uspješni. Gotovo svi gosti su bili mlađe generacije u posjetu nakon škole. Servis je dobar i vrlo simpatičan, s obzirom da su tek otvorili, čak i vrlo uigrani. Jela su dolazila brzo i točno. Cochin je krenuo dobro. Nadamo se da neće postati dosadan i da će s vremenom uvoditi i inovacije u jelovniku. Dosada je najveći neprijatelj restorana. I neka investira u makar pristojno pivo. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.