Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ugledni plešivički vinar Franjo Kolarić u utorak 8. studenog gostuje u Maredu

Nedavno redizajnirani zagrebački restoran Maredo sutra otvara seriju vinskih večera. U utorak u 19 sati u Maredu se predstavljaju plešivička vina Coletti. Coletti je, podsjetimo, sve popularniji brend iza kojeg stoji Franjo Kolarić, specijalist za sivi pinot i jedan od najambicioznijih vinara Bregovite Hrvatske. Zanimljivo je da sva vina koja će se u utorak točiti u Maredu, osim pjenušca, dolaze iz amfore: riječ je, dakle, o maceratima koji se zbog tanina i gustoće vrlo dobro slažu s mesnim jelima.

kolaric-g
Franjo Kolarić

Maredov chef Mario Mihelj za utorak je pripremio šestosljedni meni koji se otvara amuse boucheom od kapelungi, uz koje će se točiti pjenušac Coletti Brut Nature.  Slijedi odrezak od celera s kremom od pečenih rajčica i hrskavim bučinim golicama, uz Amforu Grigio iz 2019.

Stariji, zaokruženiji Sivi pinot iz amfore iz 2017. servirat će se s tartarom od tune na pečenom prhkom tijestu, dok će se Amfora Grigio iz 2020. posluživati uz sourdough bruschettu s govedinom, kremom od pečene paprike i pečenom ricottom. Lungić punjen mozzarellom i pestom od bosiljka, umotan u list špinata i sporo pečen na roštilju, trebao bi se fino složiti s razmjerno delikatnim Neubergerom iz amfore.

Ekspresivni, moćni Amfora Rizling, nama jedno od najdražih Kolarićevih vina, pravit će društvo janjećim kotletima s lava grilla i humusu od dimljenih patlidžana.  Naposljetku, odležani ribeye od black angusa servirat će se uz robusnu Amforu Grigio iz 2021. godine. Ova uzbudljiva vinska večera u jednom od trenutno najvrućih zagrebačkih restorana košta 500 kuna po osobi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.