Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U petak su u Rougemarinu promovirana mlada međimurska vina. Bolja su nego lani

Mlado Međimurje zajednički je naziv za međimurska vina koja izlaze na tržište u godini berbe. Mlado Međimurje okuplja desetak međimurskih vinarija, uključujući četiri nacionalno najpoznatije : Štampar, Dvanajščak-Kozol, Jakopić i Cmrečnjak. Riječ je, podsjetimo, o vinarijama koje gotovo redovito dobivaju Decanterove medalje.

Ideja Mladog Međimurja jest da potrošačima ponudi lakopitka i cjenovno širiko prihvatljiva bijela vina, čija prodaja vinarijama povećava zimski cash flow. Ove su godine mlada međimurska vina bolja nego lani.

Na prezentaciji novog Mladog Međimurja u Rougemarinu, održanoj u petak 3. studenog, probali smo pet ili šest vina, uglavnom napravljenih od zelenog silvanca i rizvanca. Sva su vina gotovo iskričava i hrskava, zbog visokih kiselina. Kuća Dvanajščak-Kozol napravila je mlado vino od bijelog pinota, što je vinu dalo nešto jače tijeko i bogatiji okus. Mlada međimurska vina mogu se kupiti u više zagrebačkih vinoteka, poput Vivata, Vrutka i Bronsteina ili izravno od proizvođača. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.