Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nikola Benvenuti sinoć je zagrebačkom klubu Pojoda točio Teran iz 2015. iz jeroboama

Zagrebački nautički klub Pojoda postaje sve prestižnije društveno okupljalište. Jučer je Pojodu u Praškoj ulici napunila glasovita motovunska vinarija Benvenuti.

Nikola Benvenuti, bivši predsjednik Vinistre, Pojodinim je gostima predstavio portfolio jedne od najuspješnijih istarskih vinskih kuća: točili su se Rose (od terana i merlota) Malvazija iz lanjske berbe, ali i odležana vina poput spektakularnog Terana iz 2015. u jeroboamu (boca od tri litre). Ne znamo baš puno mjesta gdje se ovo izvrsno vino toči iz tako velike boce.

No, vinarija Benvenuti strateški je Pojodin partner, baš kao i maslinar Duilio Belić, pa su stoga Pojodini gosti imaju priliku probati ovo zaista nesvakidašnje vino (vina drukčije dozrijevaju u bocama velikih formata). Benvenutijevu prezentaciju u punoj Pojodi vodio je Rene Bakalović.

Chef Christian Misirača

Pojodin suvlasnik, renomirani chef Christian Misirača, uz Benvenutijeva je vina pripremio sedmosljedni sezonski meni; sastojke je kupovao na Dolcu jučer i u srijedu ujutro. Pojoda u Praškoj za idućih nekoliko mjeseci priprema seriju edukativnih vinsko gastronomskih događaja, na kojima će sudjelovati vodeći hrvatski vinari i chefovi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.