Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gdje većina Zagrepčana zaista jede kad jede vani? Pet najpopularnijih restoranskih brendova u gradu, ne računajući fast food

magazinska-klet

Potpuno je jasno koji su zagrebački restorani najpopularniji, kad je riječ o strogom centru grada: to su Carpaccio i Vinodol. No, Carpaccio je relativno mali, a u Vinodolu, koliko god da je pun, gotovo uvijek možete dobiti stol bez rezervacije. Slično vrijedi i za Il Secondo, već godinama najbolji novozagrebački restoran.

Restorani poput Carpaccia, Vinodola ili Il Seconda jako su uspješni i omiljeni, ali po ukupnom broju izdanih računa vjerojatno ipak ne spadaju među najposjećenije u Zagrebu. U samom vrhu najpopularnijih restorana nalaze se lokali nižih cijena (ali ne preniskih) i jednostavnije hrane. Evo liste vjerojatno najpopularnijih restorana u Zagrebu. Na listi nema fast fooda, ni restorana koji isključivo ili pretežno rade u dostavi.

1. Batak Grill, petnaest lokacija

S petnaest restorana, Batak je uvjerljivo najveći hrvatski restoranski lanac u Zagrebu, ali i u cijeloj zemlji. Zanimljivo je i poučno da je Batak doživio ekspanziju šireći koncept roštiljarne, tako da Batak danas nudi i tartar biftek, i carpaccio, i burratu, više sezonskih jela, koktele i vrlo dobar izbor vina na čaše. Batak se iduće godine širi na more.

2. Magazinska klet, tri lokacije

magazinska-klet

Ogromni restoran Magazinske kleti kraj Autobusnog kolodvora zna biti pun do zadnje stolice, pa gladni gosti katkad moraju čekati u redu dok se neki stol ne oslobodi. I originalna lokacija u Magazinskoj posluje sasvim dobro. Magazinska klet svoju popularnost temelji na vrijednosti za novac: porcije su ogromne a cijene široko prihvatljive. No, Magazinska klet zaista bi morala unaprijediti recepture, pripremu i nabavu mesa. 

3. Budweiser, dvije lokacije

budweiser

Budweiser u Heinzelovoj zna se napuniti već oko pola dvanaest, i ostati pun do navečer. Tome treba dodati red dostavljača pred ulazom. Budweiser je uspio zbog raznolikosti: imaju solidan roštilj, niz tipičnih zalogajničkih jela na žlicu,korektne velike salate, ali i janjetinu, odojak i vrlo dobar biftek, a ništa nije skupo.

4. Bistro Vukušić, Žitnjak

vukusic-zubatac

Bistro Vukušić jedini je zagrebački lokal koji prodaje menije za ručak za nekoliko eura, ali i oboritu ribu za 60 ili 70 eura. Kod Vukušića ručaju mlađi službenici, kao i predsjednici uprava. Obrtaj gostiju često je jednako brz kao u Putniku na autocesti Rijeka Zagreb, dok se čekanja u redu podrazumijevaju.

5. Pri Zvoncu, Vrbik

pri-zvoncu

Pri Zvoncu je jako velik, ultrapopularni mesni restoran. Pri Zvoncu sam proizvodi dio svojih narezaka, sami odležavaju ramsteke i mariniraju razne druge komade mesa. Porcije su samoborski ogromne, a cijene korektne. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.