Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Arigato peče prvu japansku pljeskavicu u povijesti hrvatske gastro scene. Meka je, podatna i pliva u ljepljivom umaku prepunom umamija  

Zagrebački Arigato u Berislsvićevoj ulici jedini je hrvatski japanski restoran specijaliziran za washoku, japansko kućno kuhanje.

U Arigatu nema sashimija, sushi i tartar od tune na meniju su tek usput, ali Arigato priprema nekoliko izvrsnih kuhanih, pečenih i sirovih jela, koja doslovno pršte od umamija i čistih, ugodnih okusa.

Danas smo u Arigatu, čiji je vlasnik ljubazni, simpatični Japanac srednjih godina, probali prvu japansku pljeskavicu u povijesti hrvatske restoranske scene.

Arigatova pljeskavica sastoji se od govedine, svinjetine i tofua. Sočna je, mekana, podatna ali ne i paštetasta: sastojci se mogu zagristi.

Prva hrvstska japanska pljeskavica servira se na gustom, ljepljivom, tamnosmeđem umaku koji, među ostalim, sadrži dashi, oyster sauce, kečap i sancho pepper; sancho zapravo nije čili nego pripada citrusima.

Okus je ultraumamiziran, ovisnički i idealan za mješavinu govedine, svinjetine i tofua.

Uz prvu hrvatsku japansku pljeskavicu dovoljna vam je zdjelica riže i par čaša crnog vina koje ne sadrži previše tanina, poput raspjevanog Testamentova babića Damatian Dog.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.