Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Agrolagunin Festigia Cabernet i Castello dobili su velike zlatne medalje i najveći broj bodova na prestižnom natjecaju u Bergamu

Agrolagunina Festigia Cabernet Sauvignon Festigia 2018. i Castello Festigia 2020. dobili su velike zlatne medalje na talijasnkom natjecanju Emozioni dal Mondo: Merlot i Cabernet Insieme, dok je Merlot Festigia 2018. proglašen najboljim vinom iz Hrvatske. Castello Festigia 2020. dobio je najveći broj bodova na ocjenjivanju u svojoj kategoriji.  

„Velika je čast na ovako prestižnom natjecanju, čiji su fokus crne sorte Merlot i Cabernet Sauvignon i njihove kupaže, osvojiti najveći broj bodova unutar svjetske konkurencije i nagradu za najbolje crno vino iz Hrvatske. Izuzetno smo ponosni na svaku dobivenu nagradu. One su jedan od pokazatelja kontinuiteta kvalitete naših vina“, rekao je Josip Barišić, glavni enolog Agrolagune. 

U trodnevnom ocjenjivanju od 13. do 15 listopada u Bergamu na kušanju je bilo 219 uzoraka iz 21 zemlje svijeta. Emozioni dal Mondo je prestižno ocjenjivanje koje se vež 18 godina održava pod pokroviteljstvom utjecajne međunarodne organizacije OIV (International Organisation of Vine and Wine).  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.