Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fuliranje se vraća na Strossmayerov trg, ostaje i ono pred Esplanadom. Advent se u punom formatu vraća i na Tomislavac i Zrinjevac

fuliranje-2018

Fuliranje, najpopularniji hrvatski adventski festival, vraća se na staru lokaciju u strogi centar Zagreba na Strossmayerov trg. Fuliranje ostaje i na terasi Esplanade, pa će se ove godine održati na dvije top lokacije, potvrdili su nam iz agencije Kokoš ili Jaje koja organizira Fuliranje. Osim toga, Fuliranje od ovog Adventa značajno pojačava ponudu gostovanjem nekih od najpoznatijih hrvatskih restorana poput San Rocca i Neba Denija Srdoča,. 

Podsjetimo, neposredno nakon preuzimanja vlasti u Zagrebu, jedan od prvih poteza gradonačelnika Tomislava Tomaševića bilo je ukidanje sistema iznajmljivanja adventskih kućica u Zagrebu. Za mandata Milana Bandića kućice su bile izvor golemog koruptivnog biznisa, pa je Tomašević njihov broj dramatično smanjio. Najveći gubitnik tih promjena bilo je Fuliranje, koje se moralo maknuti s centralne i prostrane lokacije na Strossmayerovom trgu, a dosta loše su prošli i poduzetnici na drugim udarnim lokacijama poput Zrinjevca i ulica oko Trga Bana Jelačića.

Unatoč pandemiji i istiskivanju iz centra grada, Fuliranje na terasi Esplanade bilo je golemi hit, a ove godine Tomaševićeva uprava je natječajem vratila kućice na stare lokacije Strossmayerov trg, Zrinjevac i Tomislavac. Koncesije se, piše Jutarnji, dodijeljuju za 43 dana adventa, procjenjuje da će se s obzirom na bitno skuplje najmove grad zaraditi više od milijun kuna. Jutarnji.hr objavio je dio rezultata natječaja i imena tvrtki koje su dobile koncesije za najjače lokacije. Osim povratka Fuliranja na Strossmayerov trg, i na Zrinjevac i Tomislavac se vraća agencija Katapult promocija koja je tamo prije organizirala Advent. Prema neslužbenim izvorima na koje se poziva Jutarnji.hr, cijene kućica na Trgu bana Jelačića i samom Cvjetnom trgu skočile su do 300 tisuća kuna. Ideja gradske vlasti je očito vratiti masovni Advent iz Bandićeva doba, ali po transparentnim uvjetima i s većim prihodima za grad. Natječaji za kućice otvoreni su ovoga ljeta, a neki će se ponoviti jer nitko nije zadovoljio uvjete.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.