Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

JESEN U CHAMPAGNI U Au Bon Manger, zagrebačkom bistrou u centru Reimsa, pojeli smo izvrsnu dimljenu pastrvu s Pirineja

“Vi poznate Marka i Niku? I Tomislava i Martinu? ” iskreno se razveselila vlasnica hipsterskog bistroa/delija Au Bon Manger u centru Reimsa. Marko i Niko su Kovač i Dukan, poznati hrvstski poduzetnici u svijetu prirodnih vina. Martina i Tomislav su, naravno, Tomci, plešivički vinari koji su nam preporučili Au Bon Manger. I tako se mali deli shop u kojem odjednom može jesti najviše dvanaestak ljudi, pretvorio u povremenu zagrebačku vinsku ambasadu u glavnon gradu Champagne.

Au Bon Manger lokal je koji prodaje isključivo prirodne šampanjce i prirodna vina. Prvu rundu vina ne možete naručiti po vašem izboru, nego morate probati naslijepo. Nama su donijeli Val Champignat Extra Brute Etienne Sandrin, s brutalno visokom jabučnom kiselinom i preslabim perlanjem. Zatim smo prešli na neusporedivo bolji Barrat-Masson uz koji smo pojeli salatu s izvrsnom dimljenom pastrvom fini, slatkasti pršut s Pirineja i par feta lokalnih sireva. Odlični brie još je jednom pokazao da sireve poput camemberta, brieja i roqueforta uglavnom nema smisla kupovati u supermarketima.

Au Bon Manger je zabavno, inspirativno mjesto s jako privlačnom kolekcijom growers šampanjaca, suhog mesa, gusjih jetara, sireva i dimljene ribe. Brzi ručak prije posjete Krugu platili smo 120 eura. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.