Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Dostava i dalje rastura: Sedam najboljih ili najpouzdanijih zagrebačkih restorana koji dostavljaju hranu

Wolt, Bolt i Glovo imaju toliko posla da ne mogu pronaći dovoljno dostavljača, pa povremeno otimaju zaposlene restoranima (o čemu smo pisali prošli tjedan). Premda su lockdowni definitivna prošlost koju ne želimo pamtiti, hrana iz dostave ostala je naša sadašnjost: jesti dostavnu hranu postala je, definitivno, svakodnevna navika brojnih Hrvata. Da bi provjerili što je iz dostave u Zagrebu uistinu dobro, urednici i suradnici Kulta Plave Kamenice dva su mjeseca testirali hranu za van.

Evo sedam najboljih ili barem, najpouzdanijih restorana iz kojih vrijedi naručivati dostavu. Na listi nema ni jedne pizzerije, naprosto zato što pizzu, jedno od globalno i lokalno najpopularnijih dostavnih jela, ipak treba jesti u pizzerijama. Pizzeriju GOAT na Knežiji, koja tvrdi da jedina zna ispeći pizzu tako da u dostavi ne izgubi na okusu i teksturi, još nismo testirali.

1. Tekka

Takenoko, a zatim i Tekka počeli su se baviti dostavom puno prije nego što su se u Hrvatskoj uopće pojavile dostavne službe. To je logično, budući da je sushi idealna hrana za dostavu, koja ništa ne gubi tijekom transporta. Tekkina dostava omogućuje vam da kod kuće priredite fine dining gozbu, ili da u uredu jedete supstancijalno, zdravo i jako ukusno. U jučerašnjoj Tekkinoj selekciji sushija briljirali su gunkan s jako jodnim ježincem i nigiri s jeguljom. 

2. Theatrium

Bečki šnicl Filipa Horvata gotovo se konsenzualno smatra najboljim u Zagrebu. Bečki šnicl odlično podnosi dostavu: ne gubi na hrskavosti ni na mekoći ni na okusu. Zanimljivo je, međutim, da se i Horvatovo najprodavanije jelo, biftek Wellington, sasvim pristojno ponaša u dostavi, u što smo se ove godine dvaput uvjerili.

3. Torikaya

Gyoze su korektno preživjele prijevoz. Ramen je bio odličan, zahvaljujući i tome što se juha pakira odvojeno od suhih sastojaka. Suhi se sastojci zato ne mogu prekuhati tijekom dostave. Hrana iz Torikaye stiže veoma brzo.

4. Fisherija 

Fisherija održava solidan  standard fast food sushija. Hrana je uvijek ista i korektna. Losos box je korektan, a sok Dan poslije od đumbira, limuna, ananasa i jabuke doista je odličan i opravdava ime.

5. Bir

Iz pivnice i pivovare Bir volimo naručivati pržene krumpiriće s ružmarinom, koji za divno čudo ne postaju mekani i mlohavi tijekom dostave. Burgeri su pristojni, limunada s mentom izvrsna, a hrana dolazi vrlo brzo, barem u sjeveroistočni dio Zagreba (Bir se nalazi blizu Dinamova stadiona). 

6. Taste of India

Hrana iz najnovijeg zagrebačkog indijskog restorana uvijek stiže vruća. Iako se radi o umacima, nikad se ništa ne razlije za razliku od “tekuće ” hrane iz mnogih drugih restorana. Naši su favoriti butter tikka masala i chilli cauliflower.

7. Asia

Ovaj veteranski kineski restoran počeo je dostavljati hranu prije dvadesetak godina. Zanimljivo je podsjetiti da je prvu dostavu restoranske hrane u Zagrebu uveo baš kineski Phoenix još negdje 1982. ili 1983. godine. Asijina dostavna hrana kvalitetom i izgledom bitno ne zaostaje za hranom koja se poslužuje u restoranu u Novoj Vesi, barem kad je riječ o prezentacijski i teksturalno jednostavnim jelima poput rezanaca s tri vrste mesa, spring rollsa i dim suma. Jasno je, s druge strane, da pekinška patka baš i nije jelo stvoreno za dostavu. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.