Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vlasnik Avant Gardena Ante Perica otvorio je Balkan Express, restoran posvećen općim mjestima kuhinja bivše države

gin-gourmet-avant-garden

Zagrebački poduzetnik Ante Perica na Zapadnom je kolodvoru tijekom pandemije otvorio Avant Garden, industrijski uređenu salu za vjenčanja, sajmove i druge evente. Avant Garden, smješten u nekadašnjim zapuštenim skladištima HŽ-a u čije je uređenje gospodin Perica uložio više od 200 tisuća eura, nikad nije stvarno zaživio usprkos fenomenalnoj velikoj terasi smještenoj između željezničkih pruga i vlakova.

avant-garden-terasa-vlak

Ovog je ponedjeljka gospodin Perica u dva vagona na Zapadnom kolodvoru otvorio Balkan Express. Balkan Express restoran je posvećen općenitim mjestima kuhinja pet država bivše Jugoslavije. Izostavljene su Slovenija i Kosovo. Hrvatska je, primjerice, zastupljena štruklama, puricom s mlincima i fiš paprikašem, Srbija Karađorđevom šniclom i punjenom vješalicom, dok se na bosanskom meniju nalaze i urmašice.

Ako smo dobro razumjeli, državni će se jelovnici mijenjati tjedno. Balkan Express će, dakle, imati hrvatski, bosanskohercegovački, srpski, crnogorski i makedonski tjedan. Balkan Express trebao bi biti otvoren do šest navečer.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Vlasnik Avant Gardena Ante Perica otvorio je Balkan Express, restoran posvećen općim mjestima kuhinja bivše države

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min